реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Кому заважає "Просвіта"?

Приміщення обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка, що міститься в затишному особняку по вулиці Воровського, давно муляє і багатьом -- спочатку хотіли відібрати для кучмівського господарства, тоді продати якомусь банку, а тпере, коли все це не вдалося, і почався ремонт -- стали будинок обписувати. Та обкидати -- то сирими яйцями в день приїзду до міста Юрія Луценка, то то майонезом, як ось нещодавно. То понаписують -- як не "За Родину, за Сталина!", то "Бендеры -- враги Украины" (до чого тут молдавське місто Бендери ми так і не зрозуміли...).

Якщо врахувати, що "Просвіта" не є партією, не йде на вибори, не бореться за владу, то постає питання -- кому заважає громадська українська організація? А можливо, заважає газета "Сіверщина", редакція якої міститься в цьому будинку? Можливо, позиція "Просвіти" на захист української Церкви?

Думати про зв"язок саме з останнім змушує той факт, щовостаннє було облито приміщення "Просвіти" тої ж ночі, що й приміщення єпархії УПЦ Київського патріархату. І сталося це після шабашу так званих "казаков" під окупованою москалями Катерининською церквою.

Міліція мовчить. Що й не дивно після того, як на очах у всіх чернігівська міліція захищає не державне майно (храм -- державна пам"ятка архітектури), не конституційне право українців молитися рідною мовою, а московські інтереси та партійне майно ПСПУ і московську церкву. А як особисто побачив єпископ Севастіан, міліція ще й отримує гроші від якихось бандюганів за охорону козацького храму від українців.

... Не хочу аналогій, але колишній начальник обласної міліції Василь Костюк, що так активно захищав московську церкву всупереч закону і здоровому державницькому глузду, помер від раку. Можливо, Господь і простить його нерозумну душу, бо він милостивий. Але тут, на українській землі, яка лишається по ньому пам"ять?

Василь Чепурний.






Коментарі (1)
avatar
1
"Бендеры -- враги Украины" (до чого тут молдавське місто Бендери ми так і не зрозуміли...)."
Объясняю. Некоторые русскоязычные жители Украины последователй - русофоба и национал-шовиниста Степана Бандеры - зовут бендерами. Нужно им рассказать, что наследников этого негодяя правильнее звать бандеровцами, а не бендеровцами. Ещё можно - бандерлогами cool
avatar