реклама партнерів:
Головна › Новини › Спецакції

Комітет «Стародубщина з Україною» розширюється.

До роботи в громадському комітеті «Стародубщина з Україною» долучилися нові захисники Соборної України: Сергій Черняков та Олександр Алфьоров.
Пропоную Вашій увазі розширену інформацію про нових членів комітету:
Сергій Черняков - 1962 року народження, вчений секретар Національного архітектурно - історичного заповідника "Чернігів стародавній"
член Української Народної Партії - (Чернігові), серед наукових зацікавлень історія Стародубщини. Голова Правління Українського Просвітницького Інституту, журналіст. Один з експертів питань європейської та євроатлантичної інтеграції України на Чернігівщині. Незважаючи на молодість один з провідників національно – демократичного руху на Сіверщині з кінця 80-х років.

Олександр Алфьоров - голова молодіжного осередку "Союзу гетьманців-Державників"

Для прикладу роботи, опис однієї з останніх акцій, яку провели активісти молодіжного осередку Союзу Гетьманців-Державників
«22 січня в День соборності України біля пам’ятника першому гетьману України Богдану Хмельницькому, активісти молодіжного осередку збирали карту України 1918 р. – якою вона була в короткий період гетьманства Павла Скоропадського. Тоді в кордони Української держави входили майже всі етнічні території України.

. Організатор акції Олександр Алфьоров коментував “приєднання” кожної області і пояснював долю цього краю.
Він сказав, що основна мета акції – показати українським політикам, що в ті далекі буреломні революційні часи тогочасна влада усвідомлювала першість ідеї Єдності та Соборності України. Сьогодні ж “державні мужі” в уже де-юре незалежній Україні лише більше і більше її розколюють.

Олександр Алфьоров: “Вольові, сильні та моральні люди – ось, хто стояв біля будівництва нашої незалежності початку 20 століття. Такі політики, як Скоропадський чи Петрушевич сповна розуміли свою історичну роль. Сьогоднішні політики готові, як перед стратою, чекати, поки хтось вирішить долю нашої землі – острова Зміїний”.
Замість острова Зміїний поставили яблуко».

Координатор комітету «Стародубщина з Україною»-Олександр Ясенчук
тел./факс 8 (04622) 4-92-83, 8-097-579-43-86, e-mail:[email protected],

На ці світлині Спасо-Преображенський Собор у стародубському місті Новозибкові. Цей Собор був побудований у дереві, і за взірець йому взяті українські церкви доби Козацького Відродження. Але російська влада відібрала цей Собор від українських православних Стародубщини, та віддала його російським старообрядцям. Тепер місцеві жителі називають цей Собор „кацапською церквою”.

Джерело: Український Просвітницький Інститут






Коментарі (0)
avatar