реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

В’ячеслав Кириленко: «Наша Україна» пише виборчу програму разом iз людьми

28 червня на Чернiгiвщинi побував лiдер полiтичної партiї «Народний Союз «Наша Україна», голова вiдповiдної фракцiї у парламентi V скликання В’ячеслав Кириленко. Його вiзит, як i робота в областi протягом кiлькох попереднiх днiв групи його колег-депутатiв, пройшов у рамках всеукраїнського туру «Пишемо програму разом». Керiвники партiї, депутати пiд час цього туру побудуть у всiх областях України, де через прямий дiалог iз людьми хочуть почути їхнi думки, побажання. I все це покласти в основу виборчої програми партiї i створюваного нею виборчого блоку на парламентських виборах 30 вересня цього року.
В’ячеслав Кириленко побував у селищi Михайло-Коцюбинське Чернiгiвського району, де зустрiвся з його мешканцями. Також виступив у прямому ефiрi обласного телебачення, зустрiвся з активiстами обласної органiзацiї партiї. Завершенням вiзиту став багатолюдний мiтинг на центральнiй площi мiста, де полiтик спiлкувався iз жителями Чернiгова й областi.
Пiд час вiзиту В’ячеслав Кириленко дав прес-конференцiю для журналiстiв преси, радiо i телебачення. Iнтерес до неї був дуже великим: незважаючи на те, що це був вихiдний день, свято — День Конституцiї, журналiстiв обласних i мiських ЗМI зiбралося дуже багато. Побували на прес-конференцiї i журналiсти «Сiверщини».
Спочатку лiдер «Нашої України» акцентував увагу на основних питаннях, якi виносили люди на обговорення пiд час уже проведених акцiй туру в кiлькох областях, в тому числi й на Чернiгiвщинi. Перша проблема — скасування депутатської недоторканностi. Особливо в такiй потворнiй формi, яка iснує у нас i яка дозволяє корупцiонерам ховатися за депутатськими мандатами. Кириленко повiдомив, що його полiтична сила не раз виступала за зняття недоторканностi, але ж для цього потрiбне рiшення парламенту. Тому питання в тому, щоб на вересневих дострокових виборах обрати достойних депутатiв, якi задекларують, у тому числi, i зняття депутатської недоторканностi. Народний Союз «Наша Україна» вирiшив подати приклад у цiй справi. Партiя постановила, що її фракцiя обов’язково iнiцiює це зняття у новому парламентi i виступила зi зверненням до основних полiтичних сил iз закликом пiдтримати її. Бiльше того: кожен кандидат у народнi депутати зобов’язаний буде написати письмову заяву про вiдмову вiд депутатської недоторканностi i голосуватиме за це в парламентi. Без такої заяви людина не буде включена до списку кандидатiв.
Друга проблема, яку найчастiше пiднiмають виборцi, — соцiальний захист. Постiйнi подорожчання, пiдвищення тарифiв знову вдарили по життєвому рiвню громадян. I вони справедливо вимагають вiд держави належного захисту. «Наша Україна», зазначив В.Кириленко, рiшуче пiдтримала недавнi iнiцiативи Президента В.Ющенка стосовно необхiдностi пiдвищення зарплат бюджетникам, виплат матерям при народженнi дитини, iнших соцiальних гарантiй.
На всiх зустрiчах виборцi пiднiмали й таку важливу проблему, як упорядкування системи оподаткування. Ще одна проблема — судова реформа. Важко говорити про боротьбу з корупцiєю, наголосив В.Кириленко, коли й саму судову систему роз’їдають подiбнi явища — вiд Конституцiйного до районних судiв. Лiдер партiї запевнив, що його полiтична сила iнiцiюватиме i пiдтримає необхiднi реформи.
Запитання журналiстiв стосувалися найактуальнiших проблем сьогодення: полiтичної кризи останнiх мiсяцiв, нових парламентських виборiв. Стосовно парламенту V скликання, В.Кириленко ще раз висловив однозначну пiдтримку позицiї Президента: починаючи з 2 червня, з Указу глави держави, Верховна Рада розпущена i нечинна. Пiдставою є прийнятi напередоднi, 1-го червня, рiшення з’їздiв «Нашої України» i БЮТ про складання повноважень їхнiми депутатами i про анулювання (так зване «обнулення») спискiв кандидатiв у депутати. Все, що вiдбувалося в наступнi тижнi пiд куполом Верховної Ради, лiдер партiї назвав не бiльше як зборами депутатiв коалiцiї попереднього парламенту. Якi, до речi, за державний кошт чомусь транслюються на всю Україну i використовуються для ведення виборчої агiтацiї.
Два запитання вiд газети «Сiверщина» стосувалися наступних парламентських виборiв. Перше: чи не повторять полiтичнi сили, що пiдтримують Президента, насамперед, «Наша Україна» i БЮТ, серйозної помилки попередньої виборчої кампанiї, коли сварилися мiж собою замiсть боротьби зi своїми опонентами? Друге: у якому форматi йтимуть на вибори демократичнi сили?
Вiдповiдаючи на перше запитання, В.Кириленко змушений був констатувати, що тi чвари, той розкол дiйсно мали дуже негативнi наслiдки. Вiн особисто завжди був противником такого розколу в помаранчевому таборi, вважаючи головними опонентами Партiю регiонiв та її сателiтiв. Висновки з помилок зроблено, зазначив полiтик. Найкраще пiдтвердження цьому — саме злагоджена, консолiдована позицiя двох опозицiйних фракцiй — «Нашої України» i БЮТ — i сприяла тому, що Президент змiг розпустити корумпований парламент i призначити новi вибори. Ще в лютому двi названi фракцiї пiдписали Угоду про спiльну опозицiйну полiтичну дiяльнiсть. Ця угода дiє i на нову виборчу кампанiю, як i домовленiсть про формування в разi перемоги спiльної парламентської бiльшостi та нового уряду.
Стосовно формату нової виборчої кампанiї, то лiдер «Нашої України», насамперед, закликав до єдностi нацiонально-демократичних сил i до ведення чесної, вiдкритої для виборцiв полiтичної боротьби. «Наша Україна» формує потужний демократичний виборчий блок, який би разом з БЮТ забезпечив перемогу на виборах президентських сил. Буквально в день вiзиту до Чернiгова В’ячеслав Кириленко пiдписав полiтичну угоду з лiдером Народної самооборони Юрiєм Луценком про створення єдиного виборчого блоку. Отже, на вибори цi сили йдуть разом. У перспективi вони мають об’єднатися i в єдину полiтичну партiю. «В нашому блоцi, — зазначив В.Кириленко, — ми б хотiли бачити i Українську правицю — партiї Народний Рух, УНП i УРП «Собор». Переговори про це вселяють надiю, що такий потужний блок буде створено. Окрiм того, до цього демократичного блоку планується входження партiй «Пора» i КУН. Саме таке потужне об’єднання спiльно з союзним блоком БЮТ має здобути перемогу на парламентських виборах i сформувати новий український парламент, справдi народний, який служитиме людям, а не купцi олiгархiв та корупцiонерiв». До перемоги на виборах i закликав лiдер «Нашої України».
Петро АНТОНЕНКО.
Фото Валерія Сенчука.





Коментарі (0)
avatar