реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

ДЕПУТАТ-РЕГIОНАЛ МОЖЕ ВИГНАТИ ЛЮДЕЙ НА ВУЛИЦЮ

Про боротьбу жильцiв будинку № 120 по вулицi гетьмана Полуботка в Чернiговi за право жити у своїх квартирах писали «Сiверщина» i «Дзеркало тижня». Вiдбулося безліч судiв — жителів другого пiд’їзду та держава в особi заступника прокурора областi М.Скрипки дiйшли до Вищого господарського суду України, щоб довести право жильцiв проживати у своїх квартирах, а не у фiктивному гуртожитку «Чернiгiвоблбуд».
Рiшенням господарського суду визнано право власностi на цей пiд’їзд за державою в особi регiонального вiддiлення державного майна i вилучення його з володiння ЗАТ «Чернiгiвоблбуд». У свою чергу виконком мiської ради 21 травня цього року передав будинок у комунальну власнiсть житлового фонду Деснянського району.
Керуючий ЗАТ «Чернiгiвоблбуд» В.Демшевський використав у встановленi законом строки своє право на оскарження рiшення суду, строки позовної давностi давно закiнчилися.
I раптом 12 червня Господарський суд областi одноосiбним рiшенням суддi В.Саламатiна скасовує рiшення трирiчної давностi!
Ми, жильцi цього будинку, якi витерпiли судову тяганину, натиск керуючого В.Демшевського, який виживає, виселяє «непотрiбних йому» жильцiв iз будинку, що не є власнiстю «Чернiгiвоблбуду», з таким рiшенням суду не згоднi. Адже це порушує наше конституцiйне право на приватизацiю житла. А в дiях суддi В.Саламатiна неозброєним оком ми вбачаємо помилку або ще гiрше — явну змову з В.Демшевським.
Ми звернулися до прокурора областi А.Василевського з вимогою порушити кримiнальну справу проти суддi В.Саламатiна, бо вважаємо це судове рiшення замовним.
Довідка "Сіверщини"
Віктор Демшевський — стислий політичний портрет
Голова ради — керуючий ЗАТ «Чернiгiвоблбуд», голова постiйної комiсiї Чернiгiвської мiської ради з питань житлово-комунального господарства, транспорту i зв’язку, член Партiї регiонiв.
В.Демшевський — один iз найвiдомiших та активних полiтичних бiйцiв лiвого спрямування в Чернiговi часiв «перестройки». Один iз лiдерiв комунiстичної бiльшостi, що протистояла демократичнiй групi «Чернiгiв» у мiськiй радi I скликання 1990 — 1994рр. Був членом останнього мiськкому КПРС. Виключений з лав «симоненкiвської» КПУ за «антинародну позицiю» у 2003 роцi. У 2006 роцi вчергове обраний депутатом мiської ради — цього разу за списком Партiї регiонiв.
Неодноразово потрапляв пiд критику в пресi за професiйну дiяльнiсть, пов’язану з житловими операцiями. Любить суди — всi спiрнi питання вирiшує в них.
Останнiй найбiльший проект, реалiзований пiд орудою В.Демшевського, —багатомiльйонна реконструкцiя примiщення обласного суду. Пiд час реконструкцiї цiєї будiвлi 5 вересня 2004 року стався iндцидент, який, мабуть, i вирiшив подальшу долю В.Демшевського у складi Партiї регiонiв. Тодi пiд час приїзду кандидата в Президенти В.Ющенка на будiвлi, що реконструювалася, з’явилися образливi для його прихильникiв гасла. Народнi депутати намагалися пройти до примiщення, але їх не пустили невiдомi, що перебували в будiвлi. Виникла суперечка.
На сесiях мiської ради В.Демшевський виступає у стилi кiновиступiв вождя пролетарiату у виконаннi артиста Щукiна — як за вiком вождя, так i у вимовi та акцентi.
Останнiй «подвиг» В.Демшевського — активна участь у незаконному блокуваннi Катерининської церкви на боцi партiї Вiтренко i Московського патрiархату.





Коментарі (0)
avatar