реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Обережно! Пам’ятник — убивця!

Майже в 4 рази бiльший вiд природного — 8 — 12 мiкрорентген на годину —радiацiйний фон пам’ятника Михайлу Фрунзе, що розташований неподалiк Валу в Чернiговi.
Виявив цей феномен внаслiдок вимiрювання на побутовому дозиметрi «Белла» Вiталiй Логiн, провiдний iнженер при Центрi зв’язку УМВС у Чернiгiвськiй областi. Що це: природний феномен чи Фрунзе й далi продовжує вбивати українцiв із потойбiччя?
Ранiше це був пам’ятник Олександру III, та пiсля революцiї постамент царя скинули, а на його мiсце поставили Михайла Фрунзе, що запам’ятався кривавими подвигами в Українi. Ось окремi факти з його бiографiї. У листопадi 1920 року пiсля розгрому генерала П.Врангеля Фрунзе має вiдношення до репресiй проти сотень тисяч бiлогвардiйцiв у Криму. Далi, порушивши угоду з махновцями, провiв операцiю зi знищення своїх недавнiх союзникiв. З грудня 1920 — уповноважений Реввiйськради республiки в Українi, командувач Збройних сил УСРР, топить у кровi селянськi повстання.
Iснує й iнша точка зору: червоний гранiт, що видобувався в 19 ст. в Українi — у Днiпропетровськiй, Миколаївськiй або Кiровоградськiй областях, мав природну радiоактивнiсть, деякi породи, наприклад, мають до 120 мкР\год.
Радiоактивний гранiт, якщо його не використовувати для житла, особливої небезпеки не представляє, але всеж бажано уникати таких мiсць i не знаходитись поблизу подовгу — у нашому регiонi i так вистачає радiацiї.
До речi, є теорiя, що погiршення свого часу стану здоров’я Гiтлера пов’язане з його перебуванням у бункерi «Вервольф», що на Вiнничинi. Для будiвництва використовувались гранiтнi плити, якi мали велику радiоактивнiсть.
Цiкаво, а скiльки ще таких пам’ятникiв — убивць налiчується в областi?

Олександр ЯСЕНЧУК.









Коментарі (0)
avatar