реклама партнерів:
Головна › Новини › Село

185 учнів на Чернігівщині добираються до школи самотужки

7 451 учень на Чернігівщині проживає "за межею пішохідної доступності" -- в перекладі на звичайну українську мову, стільки дітей не можуть пішки дійти до школи і їх треба підвозити.
Більшість і їздить, але 185 учнів такої можливості не мають. І в наш час цифрових технологій добираються до класу як-небудь: коли пішки, коли на велосипеді, коли попутка підвезе. Ці дані обнародувані в обласній програмі "Шкільний автобус", затвердженій сесію обласної ради.

Обласне управління освіти та науки заявляє про потребу 56 автобусів для підвозу до шкіл учнів та вчителів, адже автобуси, придбані за програмою 2003 року, уже "вичерпали свій ресурс". Хоча за весь час з 2003 року було придбано всього 36 автобусів і більшість з них -- російського виробництва.




Теги:школи, освіта, Шкільний автобус, Чернігівська область


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Декому здається, що автобуси розв'язали питання, яке назріло. Ні, неправда, воно тільки зайшло далеко у глухий кут. Це хибний шлях, шлях остаточного винищення освіти сільських дітей, а по великому рахунку-села Якась заплутана і геть не зрозумілою є математика, про яку йдеться. Якщо не можуть гарантовано, до вимог безпеки, підвезти 185 учнів, то для такої потреби має бути придбано тільки 6-7 автобусів(!!!) А коли потрібно аж 56 автобусів, то можно уявити рівень технічного стану транспорту, задіяного на перевозенні дітей(!!!) Виходить, що під півтори тисячі учнів -( 20 wacko щодня ризикують, сідаючи у автобуси, бо можуть і не доїхати. Ми знаємо практику, коли перевозили дітей у Новгород-Сіверському районі між селами Подесення на дряхлому автобусі, що розпадався дорогою.
Можна зі спостережень організації перевезень зробити висновок, що влада пішла по зручному для себе, як завжди, шляху,прив'язавши проблему навчання дітей сільської місцевості до наявності автобуса(!!!) От якби поважні люди, які вбачають у програмі "Шкільний автобус"панацею від всіх темних сил хоча б один разок повторили щоденний шлях дитини 6-7 рочків, піднявшись з нею із ліжка о 6 годині ранку і пішли по 15-20градусному морозу ще по темряві на зупинку за кілометр від хати(напівсонні), а потім у школі висиділи до 15-16 години, то здається мені, що після такого раю змогли б вже без емоцій помислити, як вирішувати питання з проблемою організації навчання дітей сільської місцевості.
А паливно-мастильні матеріали, гроші на проходження техоглядів!? Чи знають чиновники у граді Чернігові, як воно,коли нема бензину,чи сніг завалив дорогу(як у минулому році)і дітей місяць не возили до школи?
Знаєте, що перш за все погубило радянську імперію- Союз? Брехня чиновників від села і до Києва та Москви стосовно "виконання і перевиконання планів партії, планів народу"(!!!)
З 60-х років ХІХ століття у Новгород-Сіверському районі(тоді повіті) не було села без церковно-прихідської школи, училища, земської школи тощо. Й сьогодні у нашому районі збереглось з десяток типових земських шкіл, до , як особливої часточки українського духу, його специфічного елементу, рівень якого не вимірюється кілометрами пробігу автобусів чи кількістю учнів, формально охоплених перевезенням навіть у масштабах області. Українські діти - не плани партії, а носії генетичного коду найосвіченішої у віках нації на Землі!!!
avatar
2
Красиво написано. Особенно последнее предложение: "Українські діти - не плани партії, а носії генетичного коду найосвіченішої у віках нації на Землі!!!"
avatar