реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

163-й Ніжинський? Путін, як завжди, збрехав

Президент Росії Володимир Путін присвоїв деяким підрозділам армії Росії імена українських міст

Про це йдеться у відповідних указах, оприлюднених на російському порталі правової інформації.

Так, 163-й танковий полк отримав звання Ніжинського ордена Червоної Зірки, 933-й зенітний полк став "Верхньодніпровським" (місто у Дніпропетровській області), 68-й танковий назвали "гвардійським Житомирсько-Берлінським", а 6-й танковий полк - "гвардійським Львівським".

При цьому у нових назвах підрозділів також міститься згадування ордена Богдана Хмельницького.

Деякі інші підрозділи назвали іменами міст Білорусі та Польщі.

Згідно з указами, нові назви підрозділам присвоїли "з метою збереження славних військових історичних традицій, виховання військовослужбовців у дусі відданості Батьківщині та вірності військовому обов'язку".

Нові назви підрозділів пов'язані з подіями Другої світової війни під час наступальних операцій Червоної армії.

Голова делегації України віце-президент ПАРЄ Володимир Ар'єв назвав ініціативу російської влади "погано замаскованою під "пам'ять" Другої світової" та ознакою майбутніх складнощів.

"Ці погано замасковані під "пам‘ять" Другої світової назви мілітарних угруповань свідчать про те що у нас попереду нелегкі часи. І не тільки у нас. Але там продовжують "Північний Потік-2". Точно як СРСР, що перед нападом Гітлера відправляв нацистам зерно і метал", - написав Ар'єв у Facebook.

В той же час ніжинець Микола Шкурко, голова благодійного фонду "Ніжен", член правління обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка, помітив, що в наказі Верховного Головнокомандуючого генералу Рокосовському, де йдеться про звільнення від німців Ніжина, названі шість військових частин, але 163-го танкового полку там нема.

"Це ще один привід подумати ніжинцям над тим, щоб прибрати з вулиць міста танки часів другої світової", - зауважує Микола Шкурко.



Теги:Микола Шкурко, присвоєння імен військовим, Ніжин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar