реклама партнерів:
Головна › Новини › Село

160 га землі роздерибанили в Чернігівському районі

Апеляційний суд підтвердив правомірність позовних вимог прокуратури Чернігівської області про незаконність виділення 160 га землі в Чернігівському районі - про це повідомила прес- служба обласної прокуратури. І хоча рішення підтверджене судом вищої інстанції прокуратура не повідомляє ні авторів рішення, ні власника, якому вона незаконно виділялась.

Київський апеляційний адміністративний суд залишив без змін постанову Чернігівського окружного адміністративного суду від 23 червня за позовом прокуратури Чернігівської області щодо значного обсягу земель у Чернігівському районі.

Цією постановою суд задовольнив позовні вимоги прокурора та визнав протиправним і скасував розпорядження Чернігівської районної державної адміністрації, яким із порушенням законодавства фізичній особі надано дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок загальною площею понад 160 га вартістю 3 млн грн.

Тепер, після проголошення ухвали апеляційного суду, це рішення набрало законної сили. Залишилось повідомити = хто підписав розпорядження і в чиїх інтересах.

Як вже повідомлялося раніше, мова йде про 6 окремих земельних масивів, розташованих на території Довжицької сільської ради Чернігівського району, які знаходяться на значній відстані один від одного.

Майбутнім орендарем не обґрунтовано потреби в отриманні саме таких значних площ земельних ділянок, не зазначено перспективи та можливість такої діяльності, як того вимагає Закон України «Про фермерське господарство».

Окрім того, за більш ніж чотири роки документацію із землеустрою для затвердження ним не подано, договори оренди земель не укладено. Через це законний обробіток землі здійснюватися не міг, а бюджет втрачав значні надходження у вигляді орендної плати.



Теги:прокуратура Чернігівської області, Чернігівська РДА, дерибан землі, Довжик


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
А за Єпіцентром, продовжують торгувати земельними ділянками і ціна від 5 до 7 тис. зелених, за 10 соток, близько 20 ділянок уже стоять огорожені.
avatar