реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

100 днів міського голови: перші результати, що не подобаються регіоналам

14 березня - символічні 100 днів чернігівського міського голови Владислава Атрошенка на цій посаді. Що встиг зробити новий голова? Які задачі поставив? Над чим працює? Як виконує свої передвиборні обіцянки?Вчора міський голова Чернігова Владислав Атрошенко давав відповіді на ці та інші питання.

Деякі видимі очевидні зміни чернігівці побачили практично відразу. Наприклад, новорічне містечко з дерев’яними будиночками на Красній площі, які були виготовлені та встановлені буквально за 2 тижні. Або якісніше, ніж в попередні роки, прибирання снігу в місті, не дивлячись на обмежені можливості в кількості техніки та її технічного стану. Також, в грудні минулого року Чернігів попрощався з так званою “трубою” навпроти Храму Всіх Святих біля ринку Нива. Незаконна торгівля тривала там 5 років, і ніхто не міг навести лад в цьому місці.

Але звісно, що для забезпечення результатів повинен пройти певний період часу. За перші 100 днів на посаді Владислав Атрошенко заклав підгрунтя для змін, які чернігівці відчують та побачать найближчим часом.

В той же час, колишній міський голова Олександр Соколов, що правив містом 13 років, звинуватив свого наступника у відсутності соціально- економічних змін. Ага, за 100 днів зробити те, за що Соколов не брався усі 13 років...

Від самого початку своєї каденції новообраний міський голова заявив про повний аудит у всіх сферах життя міста. Це було потрібно, щоб зрозуміти реальну картину справ і зорієнтуватись, яких саме змін потребує місто.

Перші висновки невтішні - міське господарство перебуває в дуже складному стані - це стосується практично всіх сфер життєдіяльності Чернігова - ЖКГ, освіти, медичних закладів, громадського транспорту та всіх комунальних підприємств міста.

За показниками залучення інвестицій та розміру заробітної плати Чернігів посідає останнє місце серед обласних центрів України.

Тож, роботи у нової міської влади надзвичайно багато.

На самому початку роботи на посаді міського голови В. Атрошенко заявив: обіцяти швидкі зміни він не буде - це безвідповідально.

Владислав Атрошенко з перших днів перебування на посаді міського голови закликав чернігівців до обговорення програм Стратегічного розвитку міста аби разом з активістами проаналізувати всі існуючі в місті програми (а їх більше 30) і визначитись з пріоритетами. Також розпочалася робота над розробкою Стратегії розвитку міста, яка зараз взагалі відсутня у Чернігова.

Серед основних напрямків, на які міська влада одразу ж спрямувала свої зусилля, були створення нових робочих місць та підвищення рівня заробітних плат в Чернігові, житлово-комунальна галузь, громадський транспорт, налагодження нормальної роботи комунальних підприємств, пошук нових джерел наповнення міського бюджету, залучення інвестицій та розвиток підприємництва, соціальний захист чернігівців.

Відповів міський голова на питання про підприємства, де значиться засновником його мати. Відповідь зводиться до того, що він не збирається прикидатися бідною людиною і не планує виводити свої капітали в офшорні зони. А кошти, вкладені в чернігівські структури, платять податки у Чернігові. То що ж у цьому поганого? Саме же Владислав Атрошенко уже більше 10 років не керує структурами, що засновані за участю його капіталу.

Детальний звіт міського голови ви можете прочитати на сайті міської ради: ЧМР



Теги:Владислав Атрошенко, Олександр Соколов, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar