реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Польський прапор над міськрадою Чернігова

В день жалоби за президентом Польщі Лєхом Качинським та елітою польської нації, що загинули в катастрофі під Смоленськом, міський голова Чернігова Олександр Соколов разом із заступниками, начальниками відділів та управлінь відвідав костьол Святого Духа Римо- Католицької Церкви.
Ксьонз Артур Струнчевський відслужив коротку поминальну службу.

Міський голова Чернігова висловив слова співчуття польській громаді міста та залишив запис у спеціальній книзі відгуків. Ще раніше там залишено запис слів співчуття і від редакції газети "Сіверщина".

У зверненні міського голови, зокрема, сказано:

"Прийміть щирі співчуття у зв'язку із трагічною загибеллю Президента Польщі Леха Качинського та плеяди польських політичних і військових керівників, відомих громадських діячів. Це непоправна втрата не лише польського народу, а й усієї європейської спільноти. Ми високо цінуємо внесок Л.Качинського у розбудову добросусідських стосунків України і Польщі, де своє місце має Чернігів, утверджуючи дружбу з містом-побратимом Тарнобжегом, та розвиваючи співпрацю у громадській, культурній, освітніх сферах.

У цій трагедії польський народ і польська громада Чернігова не є самотніми, разом з вами ми глибоко сумуємо, схиляємося перед пам'яттю загиблих".

Сьогодні ж над входом до міської ради Чернігова -- побратима польського міста Тарнобжег вивішено український та польський прапори з жалобними стрічками.

Також Чернігівський міський голова надіслав телеграми зі співчуттям до польського міста-побратима Тарнобжега та до Консульського відділу Посольства Республіки Польща в Україні у м. Києві.




Теги:Олександр Соколов, Тарнобжег, костьол Святого Духа, міська рада Чернігова


Читайте також



Коментарі (0)
avatar