реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Вибухи в московському метро: кому вигідно? (доповнено)

Сьогодні зранку на двох станціях метро у Москві пролунали вибухи -- "Луб"янка" та "Парк культури-радіальна". Про це повідомило радіо "Ехо Москви".

На першій станції загинули 20 людей, 11 поранені, на другій загинули 12 чоловік, стільки ж поранено.

Міліція переведена на посилений режим служби. Висловлюється версія, що вибухівка приведена в дію через мобільні телефони. Порушено кримінальну справу за статтею "тероризм".


Перекрито рух у центральному районі Москви і по Садовому кільцю -- про це повідомив офіційний представник інспекції безпеки дорожнього руху столиці Росії. Деякі сайти повідомили також про третій вибух на станції метро, але МНС цю інформацію не підтверджує. Московське метро змінило графік руху поїздів.

В той же час московські таксисти в районі станцій метро різко підняли ціни -- "кому война, кому -- мать родна". Прокуроратура повідомила про 3 кілограми вибухівки у тротиловому еквіваленті на станції метро "Луб"янка". Прокурор Москви Юрій Сьомін підтвердив загибель 33 людей.
Жодна з терористичних організацій, які діють у Росії, ще не взяла на себе відповідальності. В той же час закордонні оглядачі нагадують, як перед взяттям влади Владіміром Путіним були організовані вибухи в різних регіонах Росії, а у Рязані випадково підготовку до вибуху розкрили. Сліди однозначно тяглися до ФСБ Росії. Два депутати-журналісти, що займалися розслідуванням, загинули за нез"ясованих обставин.
Остання голосна надзвичайна подія -- повідомляє радіо "Ехо Москви", -- в столичному метро сталася шість років тому. Сталось на Замоскворецькій лінії, на перегоні між «Автозаводською» і «Павелецькою». В вагоні поїзда стався вибух, що викликав сильну пожежу. В результаті больше сорока людей загинули і 250 поранені. Ще один теракт стався в іншій частині міста. У вестибюлі станціїї «Ризька». Загинули девять чоловік, 50 отримали поранення.




Теги:фсб, вибухи в метро, москва, Путін, Росія, тероризм


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
обєктивно! антинародна тиранія
avatar