реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Смачна піца має свої секрети

Це чудово, коли є можливість обмінюватися кулінарними рецептами різних країн. Шлунок не обдуриш: він віддає перевагу найкращому! Тож італійська піца вже давно й надійно прописалася в українській кухні.

З чим її тільни не готують наші господині! І як тільки не готують! Італійці б, напевне, здивувалися, коли б побачили, як. Скажімо наш рідний нарізний батон, розрізаний на тонкі пластинки, також перетворюється на піцу під вправними руками наших жінок.

Мандруючи неосяжною мережею Інтернету, вдалося знайти навіть секрет смачної піци. Ним володіє Вольфганг Пак, якого гурмани називають серед найславетніших кухарів світу.
Так от, ніхто не стане заперечувати, що чи не найбільшим секретом смачної піци є тісто. Ось як готує його Вольфганг Пак:

Інгредієнти:
1 пакетик активних сухих дріжджів
1 чайна ложка меду
1 склянка теплої води (t=40—46С)
3 склянки борошна
1 чайна ложка солі
1 столова ложка оливкової олії + трохи для змазування тіста

Приготування

Спочатку у невеликій посудині розведіть в ¼ склянки теплої води дріжджі з медом.

Далі в окремій посудині за допомогою міксера (з насадкою для тіста) змішайте борошно із сіллю, додайте олію, дріжджову суміш, ¾ склянки теплої води і починайте повільно місити, доки тісто не почне відставати від днища та країв посудини. Часу це займе близько 5 хвилин.

Потім треба викласти тісто на чисту робочу поверхню та вимісити руками ще 2—3 хвилини. Тісто має бути гладким та щільним.

Накрийте тісто чистим вологим рушником та залиште в теплому місці на 30 хвилин. Готове тісто повинно бути еластичним при розтягуванні.

Потім розділіть тісто на 4 рівних частини, приблизно по 170 г. Кожній з цих частин надайте форму кулі і вимішуйте руками, розтягуючи та повертаючи тісту форму кулі. На гладкій, присипаній борошном поверхні качайте шар тіста протягом десь 1 хв. Після чого знову накрийте кожен шматок тіста вологим рушником і залиште ще на 15 хв.

Щоб розкатати тісто для піци, опустіть кулю з тіста в борошно, струсіть з неї залишки борошна, викладіть на чисту робочу поверхню і починайте розтягувати тісто. Приплюсніть його в центрі, розтягуючи тісто в коло діаметром 20 см, при цьому краї тіста повинні бути трохи товще, ніж інша поверхня. Якщо руками вам важко це зробити, використовуйте невелику скалку.

Випікання.

Готову основу для піци змажте олією та викладіть начинку залежно від рецепту піци.

За допомогою лопатки для піци, перемістіть її в духовку (вона має бути нагріта до 260 град. С) на камінь і випікайте до золоаво-коричневого кольору тіста. Вийміть готову піцу та викладіть на дошку, розріжте на шматочки та одразу подайте до столу.

Смачного!

Джерела:kedem.ru та www.epochtimes.com.ua




Теги:українська кухня, тісто, смачна піца, Мед, рецепт піци


Читайте також






Коментарі (0)
avatar