реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Помаранчеві стрічки -- на мітингах у Росії (оновлено)

Схоже, побоювання Владіміра Путіна про українізацію Росії стають реальністю -- сьогодні в Росії прохить багато мітингів. І ще, як на лихо, з помаранчевими стрічками -- саме цього кольору боїться кремлівська влада.
В Уфі -- столиці Башкортостану сьогодні пройшли мітинги громадського руху "Кук буре" і Федерації автомобілістів. Вони вимагали зменшення транспортного податку. Біля 50 автомобілів були прикрашені помаранчевими стрічками. Через снігову погоду мітинги тривали по півгодини.

У Владивостоці дозвіл на проведення мітингу був отриманий через суд, що становить для Росії дещо нову реальність. Протест спрямований як проти митного збору на ввезення іноземних автомобілів, так і проти прем"єр-міністра Росії Путіна. Як передав кореспондент «Інтерфаксу» з місця подій в суботу, на мітинг прийшли прихильники КПРФ, «Яблука», «Справедливої Росії», політичного руху «Свобода і народовладдя», громадських організацій ТІГР, «Владмама» та інші.

У акції взяло участь близько 1,5 тис. осіб. Люди зібралися під антиурядовими гаслами («Путина у відставку»), а також закликами відправити у відставку керівництво регіону, повернути виборність губернаторів та ін.

У Москві мітингувальники перекрили кілька ліній автотраси -- міліція була змушена втручатися для забезпечення роботи транспортної артерії столиці. Біля 60 молодих людей були затримані в Москві за несанкціоноване проведення акції "День гніву".

В Калініграді також відчутною була помаранчева тема -- кілька тисяч людей піднімали вгору ркуи з мандаринами (помаранчами) і скандували "Уряд -- у відставку!". Вимоги відставки також стосувалися місцевого керівника Бооса.

В Іркутську близько півтори тисячі осіб виступили на екологічному мітингу на захист озера Байкал від постанови російського уряду, яка дозволила целюлозно-паперовому комбінатові скидати в озеро стічні води.

У Санкт-Петербурзі близько тисячі людей провели демонстрацію з вимогами «відставки команди Путіна» без втручання міліції.

Понад тисяча людей зібралася в центрі Іжевська – вони протестували проти «антинародної» політики влади, проти зростанні цін і тарифів та проти свавілля міліції щодо громадянських активістів.

Ініціаторами всеросійської акції «День гніву» є організації «Солідарність», Федерація автовласників Росії (ФАР).




Теги:помаранчеві, уфа, Путін, мітинги опозиції, Калінінград, Росія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar