реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Помаранчеві виходять в Росії на вулиці

Дванадцятитисячний мітинг у російському місті Калінінграді (німецьке місто Кьоніґсберґ) став сенсацією для Росії. Така велика маса людей давно не виходила на вулиці. Мітингуючі вимагали відставки прем"єр-міністра Росії Владіміра Путіна і його ставленика в Калінінградському анклаві Г.Бооса.

У Москві міліція затримала біля 250 мітингувальників, які вимагали дотримання Конституції. У Санкт-Петербурзі затримано 25 осіб.

Та найбільше подивувало те, що в Калінінграді вся площа була у ...помаранчевих прапорах (на фото). Саме такий колір обрала собі місцева організація "Солідарність" (польське місто Ґданськ, де виникла легендарна "Солідарність" -- за 150 кілометрів!). Очолює її спокійний, впертий підприємець, батько трьох дітей, що має прізвище, звісно ж, українське -- Дорошок.

Але й на мітингу в Москві, під час затримання міліцією, можна (на сайті радіо "Ехо Москви") побачити помаранчеві стрічки! Виходить, не даремно В.Путін публічно закликав не допустити українізації Росії. Він знав, що каже... Боїться!




Теги:помаранчеві, мітинги протесту, Ехо Москви, Росія, Калінінград, українізація Росії


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Не знаю, об'єктивно судити дуже важко, бо в Кьоніґсберзі я ніколи(на жаль) не був. Але чітко видно комуністичний червоний прапор, та й на помаранчевих зображена подоба серпа й молота. Про аналогію з польською "Солідарністю" не може бути й мови, бо та чітко й неоднозначно вимагала повного демонтажу всієї системи, а в даному випадку мова йде лише про відставку одіозних чиновників, не зачіпаючи основ системи. Та й Кьоніґсберґ для тієї держави особливого стратегічного значення не має - анклав повністю з усіх сторін оточений країнами - членами НАТО(Литвою й Польщею); зараз для Москви це зайва проблема, бо населення наочно може порівнювати свій рівень життя з Еуропою(хоча жителі, за винятком малочисельної німецької общини навряд чи сприймають всі еуропейські цінності), а виходи з Балтики також в руках членів НАТО - ФРН, Данії й Норвеґії. Набагато серйозніші для Путіна виступи в корінних провінціях й особливо партизанська війна на Північному Кавказі, що вже реально загрожує самим устоям його держави.
avatar
2
У Владивостоці на придушення мітингів минулого, здається, року був направлений ОМОН із Москви, бо на свій, владивостоцький, влада не покладалась. А цього разу виступи пройшли також в Астраханіі ще десь по Росії. Не применшуйте значення Калінінграда -- там і так сеператизм значний. А їх "Солідарність" не серп і молот має в прапорі, а букву "С". Зрешто. на мітингу є не тільки комуністичний, але й імперський прапор -- а хто сказав, що в Росії все має бути так, як в Україні? "Україна -- не Росія" (Л.Кучма)
avatar