реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Хрест для відродження

У селі Комань Новгород-Сіверського району, в якому вже більше сімдесяти років немає храму, було освячено і встановлено хрест на місці колишнього Свято-Миколаївського храму.
Дерев’яний козацький храм побудований у 18 ст. в архітектурному стилі українського бароко був окрасою села… Але його очікувала трагічна доля – у горезвісні роки правління безбожної влади він був зруйнований. У 1938 році Миколаївський храм був перероблений під сільський клуб, хрести та куполи знищили…а у 1943 році, коли в селі проходила лінія фронту, згоріло майже пів села, згорів і храм.

З особливою духовною радістю, зі сльозами на очах, сприйняли цю подію п’ять старожилів, які молилися під час освячення, адже у Миколаївському храмі вони отримували друге народження – Святе Хрещення.

Чин освячення хреста очолив благочинний Новгород-Сіверського округу священик Вячеслав Павленко, якому співслужив настоятель Свято-Троїцького храму м. Шостки Сумської області священик Володимир Скиба.

Дубовий хрест, який був встановлений на місці вівтаря Свято-Миколаївського храму, був встановлений стараннями отця Вячеслава та за підтримки місцевого осередку Партії регіонів.

За повідомленням прес-служби Чернігівської єпархії УПЦ Київського патріархату.




Теги:Чернігівська єпархія, Новгород-Сіверський, Київський патріархат, Партія Регіонів, УПЦ КП


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
http://prcn.org.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=331&Itemid=5
avatar
2
Обласне керівництво Партії регіонів, дізнавшись про таку "крамолу", як підтримку осередком у Комані УПЦ Київського патріархату, підняло шум. Внаслідок чого з"явилася заява, посилання на яку і дає Олексій Дем"яненко, прес-секретар обласної ПР. Які вони убогі на голову ті регіонали, щоб так злякатися хреста!
avatar