реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Горобина проти… бородавок і токсикозу

Знаючі травники давно примітили, як охоче птахи дзьобають червоні ягоди горобини. І це неспроста: птахам без гострого зору – ніяк. Для людей горобина також дуже помічна: 11 ягід горобини щодня упродовж хоча б місяця – і ваші очі не знатимуть проблем.

Радять горобину й при інших відхиленнях у здоров’ї: всього 10 ягід горобини протягом дня дозволять забути про головні болі, безсоння і підвищений артеріальний тиск. Знахарі і травники охоче радять горобину при таких проблемах.

Горобина вважається жовчогінним засобом. А не так давно дослідники з'ясували, що багато корисних властивостей горобини пов'язані з великим змістом сорбіту, який знижує вміст жиру в печінці і холестерину в крові.

Терпкі ягоди горобини запобігають авітамінозу. Вони містять вітаміни С, Р, В2, Е, каротин, фолієву кислоту, органічні кислоти, цукор, дубильні гіркі речовини, ефірні масла.

Для відновлення доброго самопочуття ягоди горобини поєднують з кропивою і шипшиною. Для цього треба взяти 7 частин ягід горобини і 3 частини листя кропиви або плоди горобини і шипшини в рівних частинах. 1 столову ложку суміші заливають 2 склянками гарячої води, кип'ятять 10 хвилин. Настояти впродовж 4-х годин. Вживають по півсклянки 2-3 рази на день.

З горобини також готують цілющі настої, напої, чай, варення, желе, соки.

Сік із свіжих ягід рекомендують при зниженій кислотності шлункового соку - по 1 чайній ложці перед їжею.

Оскільки ягоди горобини багаті йодом, їх корисно вживати при деяких захворюваннях щитовидної залози і гіпертонії.
Існує народний спосіб виведення бородавок: на них наносять масу з сирих ягід горобини, перев'язують на ніч, а вранці ретельно промивають шкіру. Такі процедури проводять 8-10 разів.

Також горобина допомагає майбутнім мамам позбутися токсикозу майбутнім мамам. Для цього треба розтерти 2 чайні ложки горобини з цукром і їсти, коли нудить.

Єдина категорія людей, яким ягоди городини їсти не ваото – це люди зі зниженим тиском.




Теги:горобина, бородавки, авітаміноз, токсикоз вагітних, гострий зір, підвищений тиск


Читайте також



Коментарі (0)
avatar