реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Юридична консультація вихідного дня. ЦЕ ЦІКАВИТЬ БАГАТЬОХ: ЗЕМЛЯ І БУДИНОК

«Чи можна зводити житловий будинок на землі, наданій для ведення особистого селянського господарства?»
Зінаїда М., смт Седнів, Чернігівський район

На запитання читача «Сіверщини» відповідає Ігор ПУЗАН, начальник відділу державного землевпорядкування і експертизи управління земельних ресурсів у Чернігівській області

Відповідно до пункту «а» частини першої статті 91 Земельного кодексу України власники зобов’язані використовувати земельні ділянки за цільовим призначенням з урахуванням норм Закону України «Про особисте селянське господарство». Частиною першою статті 38 Земельного кодексу України визначено, що до земель житлової та громадської забудови належать земельні ділянки в межах населених пунктів, які використовуються для розміщення житлової забудови, громадських будівель і споруд, інших об’єктів загального користування. Використання таких видів земель здійснюється відповідно до генерального плану населеного пункту, іншої містобудівної документації, плану земельногосподарського устрою з дотриманням державних стандартів і норм, місцевих правил забудови. Отже, будівництво житлових будинків на земельних ділянках для ведення особистого селянського господарства не допускається.
Якщо виникає необхідність на таких землях щось будувати, то спочатку треба здійснити зміни цільового призначення земельної ділянки з особистого селянського господарства на присадибну ділянку. Але така процедура здійснюється виключно у відповідних для цього випадках і з обов’язковим дотриманням вимог, зазначених у статті 39 Земельного кодексу України.




Теги:юридична консультація, Ігор Пузан, землевпорядкування, будинок, Чернігів, Чернігівська область, Земля


Читайте також



Коментарі (0)
avatar