реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

ЧОМУ МИ ХВОРІЄМО? АБО: ЩО ЇСИ - ТЕ ТИ І ЄСИ

Недарма народна мудрість наголошує: „Українець не перехреститься, поки грім не вдарить!” Отоді йдуть в дію жмені пігулок, ванни, лазні, потіння, обгортання... словом, вся терапія, яку ми спроможні вигадати. І це з року в рік, й відповідь на суцільні грипові епідемії одна: мовляв, що поробиш, взимку захисні сили організму падають. Проте, природа подарувала нам надзвичайно багату вітамінну скарбницю в овочах, фруктах, травах, що можуть запобігти будь-якій недузі. Серед них на чільному місці стоять цибуля, часник, редька, хрін, гірчиця, чистотіл, кульбаба, деревій, підбіл - рослини, що мають природні гіркоти, які в тілі людини перетворюються на сульфати, що запобігають найрізноманітнішим недугам, аж до онкологічних.

Гляньмо ж, що ми споживаємо з самісінького раночку. Залишки вчорашнього, вже отруйного торту (забили шлунок замазкою), білий хліб з маслом, якийсь незрозумілий чай в пакетиках. В обід сяк-так перекусивши (бо ж дешевої їдальні де ти знайдеш), ждемо вечора, щоб вже вволю відвести душу. Проте, саме в другій половині дня робота шлунку уповільнюється майже вдвічі. Він засвоює лише фрукти, овочі, соки з них. А переїси - неспокійний сон з повним шлунком, млявість наступного дня, відсутність апетиту вранці. Школярі харчуються ще гірш. Більша частина з них через чіпси, солодкі води з хімічними консервантами, що на сто відсотків шкідливі, хворі на недуги шлунково-кишкового тракту. Якось мій знайомий, відомий фітотерапевт Євген Товстуха вкинув в пляшку з „Пепсі-Кола” свинячий зуб. За три тижні зуба не стало, на дні лишилася лише каламуть. Недарма „Спрайтом” господині умудряються знімати накип з стінок чайників. (До речі, найсвіжіша новина: компанія Кока-кола оприлюднила секрет виробництва свого знаменитого напою. Виявляється, що його основою є харчова добавка, яка виготовляється з кошенильних черв`яків. Цей екстракт ще зветься карминовою кислотою. Этот экстракт еще называют карминовой кислотой. Кока-кола змушена була оприлюднити це на вимогу турецького Фонду святого Миколая, який вимагав розсекретити формулу виготовлення, щоб зрозуміти, наскільки кока-кола шкідлива. - За інформацією УНІАН).

Отже, найперше - стрімко підіймає захисні сили тіла проросле зерно з будь-яких злаків. Класичне зерно-пшениця. Її промивають, розстеляють в два-три шари на тарілці, накривають полотнинкою, заливають, щоб ледь-ледь покрило водою. Ставлять на добу в тепле місце. Зерно викидає білі носики – ознака, що його можна споживати. Промивають, підмішують до овочевих салатів. З моркви, червоного буряку, капусти (все, звичайно, сире), маленької картоплинки. Додаєте намочені звечора родзинки (бажано чорні), фініки, горіхи, мед, олію, можна крапнути трохи соку з свіжовитиснутого лимону. Хліб до салату - лише житній. Смачно, поживно. Слово честі, їсти захочеться лише ввечері.

Неповторні властивості має й сніданок з сиру. Домашнього, базарового. Доведено, що в ньому є потужний протираковий чинник. 300 г сиру, 2-3 мандарини, 5-7 горіхів, потерті петрушка, селера, пастернак (корені). Зауважу, що східні науковці давно вже вважають петрушку і все, що з неї зроблено (витяжки, настої, відвари на молоці) еліксирами бадьорості й довголіття. Проте простий лопух має вітамінів, мікроелементів більше ніж селера, петрушка, кріп, разом взяті. А гіркість його при кип’ятінні зникає зовсім.

Звичайно, всі засолені овочі (наголошую - без температурної обробки), утворивши молочно-кислі бактерії, не лише підвищують захисні сили тіла, збуджують апетит, а й запобігають недугам. Особливо капуста. Науковцями помічено: хто вволю споживає квашеної капусти, ніколи не хворіє на ракові недуги. Отже звичайна картопляна товча з соліннями – найліпша вечеря.

Чудово зміцнюють імунітет звичайнісінькі наші яблука. По двоє-троє в день. Але суто наші, не оброблені для довгого зберігання заморські фрукти. З них незамінний лише лимон. Який краще засвоюється з медом. А загалом, я надаю перевагу калині. 10 ягідок в день, під язик, розжовуючи зернятка. Звернули увагу, що вони мають форму серденька? Тож і лікують його недуги.

І натуральним, природнім продуктам, що не зазнали переробки. А який чудовий імунозміцнювальний чай із гілочок звичайної груші, вишні, смородини, горобини? З м’яти, чебрецю, сушених ягід малини, бузини, шипшини. Який неповторний й поживний квас з буряків! Або з житнього хліба. Зважте: чим простіше харчування, тим менше болячок. Що може замінити юшку з карасів, український борщ, гречані млинці чи гарбузяну кашу? Саме цим харчувалися наші батьки – тому й були дужі й здорові.

Проте, здоров’я людини залежить не лише від фізичного стану людини, а й від її морального обличчя.

Іван Просяник, травознай з Чернігівщини

(Інтернет-видання "Порадник")




Теги:горобина, квас з буряків, капуста, проросле зерно, протираковий чинник, І.Просяник, сніданок, кока-кола, домашній сир, недуги


Читайте також






Коментарі (0)
avatar