реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

Чернігівська «Свобода» допомогла встановити хрест на могилі вояків армії УНР. Фотозвіт

22 січня, представники Чернігівської обласної організації ВО «Свобода» взяли участь у встановленні пам’ятного хреста на могилі закатованих більшовиками українців у 1919 році у смт. Седнів Чернігівського району.
Могилу знайшов та впорядкував молодий патріот Ервін Міден. Заупокійну літію очолив секретар Чернігівської єпархії УПЦ КП о. Роман Кіник.
- Встановлення подібного хреста, - наголосив представник Чернігівської міської організації ВО «Свобода» Олександр Демиденко, - це пам’ятка про ту боротьбу, що точилися на чернігівській землі, коли українці боролися із комуністичними зайдами за рідну землю. Того дня, 10 січня 1919 року група бійців у складі 250 чоловік, отримали наказ вирушати у напрямку до міста Городні і закріпитися для прикриття північного кордону молодої української держави. Проте вони не здогадувалися, що за Седневом їх чекає засідка Щорса. В результаті короткого але жорстокого бою, 25 молодих вояків армії УНР залишились лежати у седнівській землі. Седнівці тихо поховали їх на цвинтарі в братській могилі біля Покровської церкви. Знаково, що ця трагедія трапилася за тиждень перед Крутами. Керівники української держави – соціалісти, замість того, щоби мобілізувати всі сили, створити українську армію, зайнялися політичною «балаканиною». Керівники української держави не прислухалися до голосу націоналістичних сил, що призвело до трагедії під Крутами, де загинув цвіт України.
Прес-служба
Чернігівської обласної організації
ВО «Свобода»











Коментарі (0)
avatar