реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Не продавайте свій голос!

ЗВЕРНЕННЯ
голови Чернігівської обласної ради, віце-президента Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи
Наталії Романової
до виборців, керівників місцевих територіальних громад Чернігівщини

Шановні виборці!

17 січня ви прийдете на виборчу дільницю, щоб віддати свій голос за одного із кандидатів на посаду Президента України. Цей день стане історичним для України, всіх її громадян. Від вашого вибору залежатиме майбутнє держави, нашого рідного краю. Тому цей вибір має бути усвідомленим.

Звертаюся до жителів Придесення, керівників місцевих територіальних громад як голова обласної ради, віце-президент Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, зі всією відповідальністю поставитися до цієї знакової події, з честю продемонструвати на виборах свою громадянську і життєву позицію. Сподіваюся, що жодний учасник виборчого процесу не вийде за межі правового поля, не порушить Конституцію і Закон про вибори Президента України.

Я закликаю вас проявити мудрість, виваженість, толерантність і принциповість. Не будьте байдужими до порушень виборчого законодавства. Вам можуть пропонувати гроші за ваш голос. Але взяти їх – значить піти проти власної совісті і своїх переконань, втратити людську гідність, перекреслити волевиявлення друзів, сусідів, знайомих. Ті, хто намагатиметься вас підкупити, здійснюють кримінальний злочин. Тому байдужість у випадку, коли на ваших очах відбуваються такі дії, робить вас співучасником злочину. Пам’ятайте, що лише принципова позиція кожного виборця не допустить фальсифікації волевиявлення усього народу. Тому за будь-яких порушень звертайтеся до правоохоронців, членів дільничних виборчих комісій, спостерігачів.

Звертаюся безпосередньо до керівників місцевих територіальних громад – голів міських, сільських і селищних рад. Розумію, яка велика відповідальність покладається саме на вас, людей, що користуються беззаперечним авторитетом серед жителів громад. Вони дивляться на вас, беруть з вас приклад. Ваше завдання - забезпечити прозорість виборів, можливість кожному виборцю проголосувати так, як велить його совість.

Закликаю всіх моїх земляків прийти на виборчі дільниці і свідомо, без будь-якого зовнішнього тиску, віддати свій голос за того кандидата, якому ви надаєте перевагу. Ми з честю повинні пройти цей екзамен на відповідальність і громадянську зрілість.







Теги:вибори, Чернігівська обласна рада, фальсифікації, продаж голосу, Романова


Читайте також



Коментарі (0)
avatar