реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Віктор Ющенко у Чернігові:" Моя місія -- сказати вам, що ви не хахли!"

Поїздка Президента України в Чернігів була наповнена відвідуванням профтехучилища, педагогічного університету імені Т.Шевченка, якому глава держави присвоїв статус національного, реабілітаційного центру доктора В.Пасічника для дітей, хворих на ДЦП. А завершився тригодинним виступом в обласному музично-драматичному театрі імені Т.Шевченка.
Віктор Ющенко, як завжди, запізнився, тому людей у залі театру розважала народна артистка України Катерина Бужинська з танцювальною групою. А Президент свій виступ розпочав з подяки за демократичність зустрічі -- він сидів у кріслі,"бо замотався".
В першому ряду -- голова обласної адміністрації В.Хоменко із двома заступниками (без В.Приходька), начальник військового гарнізону, кілька журналістів. Голови обласної ради Н.Романової, як і начальника обласної міліції І.Катеринчука на зустрічі не було. Хоча до останнього у Президента і виникли питання щодо охорони меморіального комплексу у Крутах.

Віктор Ющенко переконаний, що за роки його президентства нація змінилася -- і хоча він стримано нарікав на свою націю, але повторював:"Моя нація". Переказ постулатів досягнень, які чинний Президент зараховує у свій актив, не варто перераховувати. Їх можна окреслити одним визначенням -- формування нації. Не просто населення, а нації.

І розв"язання багатьох сьогочасних криз та проблем В.Ющенко бачить у тому, щоб до влади привести українського прем"єр-міністра:"Кожен місяць перебування Тимошенко на посту глави уряду обходиться у два мільйони доларів нових запозичень. Їй не позичала хіба що Антарктида". Цифри Ющенка вражали -- і про податки, зібрані цим урядом по березень включно наперед, і про ганебно низьке фінансування армії, з якої йдуть контрактники, і про неповернення ПДВ. До речі, на записку із залу про 120 мільйонів боргу уряду по Чернігівщині щодо ПДВ В.Ющенко відповів оптимістично:"Це ще не остання цифра!". Що називається, втішив -- по державі цей борг сягає 20 мільярдів! "Тимошенко все робить навпаки -- всі уряди, крім нашого, намагаються платити ПДВ, щоб криза не пішла в тіло економіки. Вона працює? Вона -- це криза! Хай одпочине!"

Президент показав здалеку копію кримінальної справи народного депутата України від БЮТу Олега Ляшка -- виявляється. він був тричі судимий! Куди тому Януковичу! А в парламенті став недоторканим, бо таких підібрала Юлія Тимошенко по закритих партійних списках. Сміх у залі викликали цитати з кримінальної справи, де тюремна адміністрація радила привчити О.Ляшка до суспільно значимої праці. Сьогодні О.Ляшко -- заступник голови бюджетного комітету Верховної Ради. Бюджету, до речі, нема на цей рік...

"Я не приїхав просити ваші голоси, -- казав Віктор Ющенко, -- я приїхав сказати вам, що ви -- не хахли, не малороси, ви -- українці!". Почують?

Василь ЧЕПУРНИЙ.

На фото із сайту "Чернігівський монітор" Віктор Ющенко -- в діагностичному центрі.




Теги:Ляшко, Ющенко, вибори, Тимошенко, рецидивіст


Читайте також



Коментарі (0)
avatar