реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Професор Половець чекає другу "Акурайку"

Доктор історичних наук, професор, зав. кафедри українознавства, політології і соціології Чернігівського державного педагогічного університету імені Т.Г.Шевченка Володимир Половець високо оцінив книгу редактора "Сіверщина" Василя Чепурного "Акурайку": " Перша книга головного редактора газети „Сіверщина”, голови обласного товариства „Просвіта”, відомого на Чернігівщині журналіста і громадського діяча Василя Федоровича Чепурного „Акурайку” підтвердила вірність і відданість автора обраній темі – відродженню національної самосвідомості".

Професор зауважує:"Окремої розмови заслуговує другий розділ – „Росія” з центральним нарисом „Помстимося Росії ... любов’ю”. У ньому йдеться про українсько-російські відносини, територіальні перспективи Росії як держави, висновки російських експертів про те, що в багатьох регіонах країни розвиваються сепаратистські настрої, особливо на Далекому Сході, Сибіру, Татарстані та кавказькому регіоні. Міркування автора, оперті на висновки російських експертів, заслуговують на увагу, більше того – б’ють тривогу, бо розвал Росії, як наголошує В.Чепурний, не піде на користь не тільки Росії. Дійсно, нам потрібно зміцнювати і розвивати стосунки з північним сусідом та всіляко стимулювати цілісність цієї великої держави, адже процеси, які там відбуваються, характерні в сучасних умовах і для інших держав, у тому числі й України.
Не випадково у Франції за ініціативою Ніколя Сарказі намагаються знайти ключ до відродження національної самосвідомості громадян. Там проводиться широка громадська дискусія з питань національної ідентичності. Акції тривають по декілька місяців, після чого з метою територіальної і духовної єдності підводяться підсумки на загальнофранцузьких конференціях. Серед питань, які обговорюються суспільством: що значить бути французом і в чому суть національної самоідентифікації?".
Професор В.Половець впевнений, що слід чекати другої книги від Василя Чепурного. Можливо, про Росію?




Теги:Чепурний, публіцистика, Акурайку, Половець


Читайте також



Коментарі (0)
avatar