реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Патріарх Філарет благословить козацький куліш

7 грудня, у день, коли Православна Церква вшановує пам’ять святої великомучениці Катерини, з нагоди храмового свята, до церкви святої великомучениці Катерини м.Чернігова прибуде частинка нетлінних мощей святої великомучениці Катерини. Про це повідомила прес-служба єпархії.
Святкове богослужіння у храмі очолить Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у співслужінні єпископів та духовенства єпархії.

Цікаво, що козацька православна громада, якій, власне, і переданий храм, планує після Літургії організувати для всіх прихожан куліш, а благословити його має Патріарх Філарет. Прес-служба обласної державної адміністрації повідомила про намір керівництва області взяти участь у патріаршому богослужінні. Чи прибуде керівництво обласної ради -- наразі невідомо.

Довідка "Сіверщини".
Храм святої великомучениці Катерини збудований у стилі козацького барокко на честь перемог чернігівського полку під орудою полковника Лизогуба за часів гетьмана Мазепи. Освячений 1715 року. Комуністи на місці дзвіниці та цвинтарю влаштували танцмайданчик. Нинішні комуністи (під виглядом православних Московського патріархату) блокували вхід до храму, внаслідок чого пошкоджено безцінні музейні експонати. Акція блокування входу до храму проходила під егідою партії Наталії Вітренко (Дубінської), СПУ та Партії регіонів. Вісім днів замість ікони на наметі красувався портрет Н.Вітренко, а її посланець Кауров демонстрував фільми проти ...НАТО.
Внаслідок рішення суду православна козацька громада за допомогою міліції змогла увійти до свого храму і зараз храм живе повноцінним парафіяльним життям. Патріарше богослужіння у храмі святої Катерини за всю його осяжну історію відбуватиметься вперше.




Теги:козаки, храмове свято, Катерининська церква, патріарх, Чернігів


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Информация в стиле Кордика С. ,...и тебе и нашим. Казацкая громада зашла в храм для его освящения сама,по решению суда
без какой либо помощи и сопровождения. А чтоб не затрагивать самолюбия милиции,то она и есть - громада.
avatar
2
Все возвращается на круги своя! И что не будут говорить и писать вячеславики - НИ-ЧЕ-ГО они не изменят! На то и есть С П Р А В Е Д Л И В О С Т Ь !
avatar