реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

У Ніжині вшанували жертв голодоморів і комуністичних репресій

28 листопада з ініціативи Всеукраїнського об’єднання «Свобода» у Ніжині відбулося вшанування жертв голодоморів і комуністичних репресій.
Акція розпочалася із мітингу біля міськвиконкому та завершилася скорботною ходою до пам’ятника жертвам голодоморів і комуністичних репресій. Біля якого звершили панахіду священики ніжинських церков Київського патріархату. По закінченню панахиди було презентовано книгу «Голодомор на Ніжинщині», щойно видану в редакційно-видавничому центрі "Сіверщина". Присутні підтримали звернення до голів міської та районної рад і райдержадміністрації, в якому вимагається: перемістити пам’ятник Лєніну в краєзнавчий музей; замінити символи тоталітарної епохи, зокрема у назвах, на імена борців за волю України; усунення з державних посад колишньої комуністичної номенклатури.
Під час мітингу слово мали депутат міської ради, представник ВО «Свобода» М. Науменко, історик В. Ємельянов, М. Шкурко, депутат міської ради Є. Шамшуріна.
– Ми повинні зберегти пам’ять, – заявив під час мітингу довірена особа кандидата у Президенти Олега Тягнибока по ТВО №211 Микола Шкурко , – не допустити нових прихованих геноцидів українського народу.
А така загроза криється у заволодінні землі неукраїнцями. І тільки Всеукраїнське об’єднання «Свобода» і його голова Олег Тягнибок, кандидат на пост Президента України, рішуче й послідовно за те, щоб Богом дана українцям земля була загальнодержавним надбанням.
Книга «Голодомор на Ніжинщині» вийшла друком за сприяння Миколи Шкурка.
Прес-служба
Чернігівської обласної організації
ВО «Свобода»

Авторські фотографії Наталії КУЦЕНОК







Теги:М. Шкурко, Ніжин, ВО Свобода, Голодомор


Читайте також



Коментарі (0)
avatar