реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Червоні йдуть у наступ! (доповнено)

Сьогодні, 27 листопада, у Києві двоє чоловіків облили червоною фарбою пам’ятник Володимиру Леніну під час церемонії його відкриття після ремонтно-реставраційних робіт.
Як передає кореспондент УНІАН, люди, які зібралися з нагоди церемонії відкриття монумента, відреагували миттєво – побили цих чоловіків, причому досить сильно.
В результаті обох порушників порядку забрала міліція.
Пошкоджений пам`ятник В.Леніну відреставрували за кошти Комуністичної партії України.
Водночас, як повідомили УНІАН у прес-службі ВО “Свобода”, на Бессарабці відбувається акція протесту, організована ВО “Свобода” та Комітетом декомунізації проти відкриття пам’ятника В.Леніну. Понад дві сотні українських націоналістів з національними, «свободівськими» та червоно-чорними прапорами, які висловлюють свій протест проти встановлення пам’ятника В.Леніну, зупинили колони спецпідрозділу МВС «Беркуту», перегородивши їм дорогу.
Як повідомляв УНІАН, 30 червня ц. р. члени праворадикальної націоналістичної організації пошкодили пам`ятник Леніну в центрі Києва - відбили йому ніс і руку. За даним фактом було порушено кримінальну справу за ч. 2. ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України і затримано 5 осіб. Вони пояснили свої дії тим, що в Україні не виконується Указ Президента України Віктора ЮЩЕНКА «Про додаткові заходи щодо вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні», в якому, зокрема, йдеться про демонтажу пам’ятників і пам’ятних знаків, присвячених особам, які причетні до організації та здійснення голодоморів і політичних репресій в Україні.
Як стало відомо Українській Інформаційній Службі, обидвох патріотів невдовзі після інциденту було шпиталізовано з травмами середньої тяжкості. У Григорія Тихого зламано ніс, є черепно-мозкові травми. У Ігоря Лісодіда – також черепно-мозкова, забої в області нирок, підозра на перелом кількох ребер.

Втім, представники МВС відмовляються визнавати факт нападу комуністів на українських патріотів. Довгий час слідчі відмовлялися приймати заяви у потерпілих. Як виявилося потім, до військового шпиталю, де зараз перебуває І.Лісодід, приїжджав слідчий Шевченківського РУВС, який, за попередніми даними, намагався тиснути на лікарів, аби ті не фіксували документально факти тих побоїв, які реально отримали патріоти, натомість перекваліфікували на більш дрібні, незначні ушкодження.

За словами Ігоря Лісодіда, слідчий намагався відмовити його йти на судмедекспертизу, мовляв, „ви же самі віновати, ви самі началі...”.

„Я чітко пам’ятаю, як загони „Беркуту” під час побиття просто споглядали на бійку, не роблячи жодних кроків, аби її розборонити, вони не реагували ані на дії комуністів, ані на численні заклики добити нас (в ЗМІ вже з’явилися повідомлення про те, що під час інциденту деякі особи з боку нападників погрожували убити націоналістів і до цього безпосередньо закликали - УІС)”, - зазначає І. Лісодід.

Крім того, за словами потерпілого, в нього під час бійки з кишені куртки зник мобільний телефон, який могли просто викрасти нападники.




Теги:КПУ, памятник, свобода, Лєнін


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Відчуваю, що комуністи після таких дій своєю смертю не помруть.
avatar