реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: lyudmila  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Людмила СТУДЬОНОВА » З приводу думки Василя Чепурного
З приводу думки Василя Чепурного
lyudmilaДата: П'ятниця, 17-Лют-12, 18:19 | Повідомлення # 1
Група: Редактор
Повідомлень: 67
Нагороди: 3
Статус: Відпочиває
Батько французького президента – угорський дворянин-протестант на ім`я Пал Надь-Боча Шаркьозі. У 1944 році родина залишила Будапешт і оселилася у Баден-Бадені. Пал Шаркьозі записався у французький легіон і став Полем Саркозі. Після демобілізації отримав французьке громадянство і оселився у Парижі. Одружився з Андре Малла. Її батько був євреєм-сефардом, іммігрантом із Салонік, який став католиком. А мати – француженка. Вони народили трьох синів, один з яких, Ніколя, обраний президентом Франції. У Ніколя Саркозі було кілька дружин, але жодна з них не була француженкою за походженням. А дружина його другого сина – із родини багатих магрибських євреїв. Два роки тому вона народила сина.
Ще два приклади. Френк Чарльз Карлуччі ІІІ – заступник директора ЦРУ в 1978-1981 рр., міністр оборони США в 1987-1989 рр., за походженням італієць американського розливу. Батько нинішнього президента США Барака Обами кенієць, син народного знахаря, а мати – американська аристократка англійського, шотландського, ірландського і німецького походження з королівським корінням.
Хіба вони не є патріотами своїх країн? Хіба вони несуть зло своїм країнам? Хіба вони не піклуються за свої країни?
Щодо України скажу наступне: її або люблять, або ненавидять – третього не дано. Американський історик Джеймс Мейс є і українським істориком, політологом, який визнав голодомор геноцидом українців. Саме завдяки його дослідженням світ дізнався про це. У 1993 р. Мейс переїхав в Україну і прийняв українське громадянство. Викладав у Києво-Могилянській академії. Помер 3 травня 2004 року. Похований у Києві.
І про прем’єра Миколу Азарова. Хоча він народився у Калузі, а коріння має прибалтійське. Скоріш за все – латиське. Тому варто звернути увагу на думку директора Інституту української мови НАН України Павла Гриценка, яку він висловив минулого року на прес-конференції: «Азаров робить гігантські спроби, зверх зусилля, аби оволодіти українською мовою, але йому не все вдається, тому що занадто великий мовний досвід і багаж діяльності давить на нього».
Я не розумію, чому етнічні українці не хочуть знати рідної мови і навіть соромляться її. Тим більше, в наш час. Чому фракція комуністів демонстративно говорить російською?
І насамкінець. Життя дуже коротке. Нещодавно почула по радіо від одного літератора наступне: «Від мого села, де народився, до міста 80 км. Цю відстань можна подолати на сучасній машині менше, ніж за годину. Подумаймо, що людина в кращому випадку живе 80 років». Як влучно сказано. Давайте не будемо зверхніми один до одного і не шукати ворогів. Так і до біди не далеко.


Все життя займаюсь краєзнавчою бібліографією, історичним краєзнавством
 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Людмила СТУДЬОНОВА » З приводу думки Василя Чепурного
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: