реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Шкурко, Василь, Ігор  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Микола ШКУРКО » Дайте Уряду шанс!
Дайте Уряду шанс!
ШкуркоДата: Середа, 05-Квіт-17, 13:55 | Повідомлення # 1
Група: Редактор
Повідомлень: 186
Нагороди: 4
Статус: Відпочиває
«Ранній» Кучма правив декретами. Цей час запам’ятався підйомом підприємництва. Нині Уряд безликий і неоперативний. Так, обнадійливі перспективи демонстрував Міністр агрополітики Кутовий, однак про його план реформ «3+5» вже не говорять…

Очевидне й нагальне питання скасування вивізного мита на насіння льону та рижію «припадає пилом» у Верховній Раді. Ще актуальнішим є скасування такого ж мита на соняшник. В умовах перевищення переробних потужностей соняшнику над його виробництвом уже вдвічі, такий крок спричинив би подібний ефект, як і під час запровадження мита в 1999 році. Тільки зараз це зумовило б приток інвестицій у глибоку переробку олії та шроту. Адже в «битві» за соняшник (сою, ріпак) переможе той, у кого найдорожчий кінцевий продукт. І хоч би як не намагалися того не помічати в «Укроліяпромі», екстенсивний шлях себе вичерпав. До того ж наявне мито «перегріло» олієдобувну галузь.

Таких прикладів можна навести безліч, і не тільки в агросфері. Але поспостерігавши як працює ВРУ, стає сумно.
 
На часі є нагальною потреба реформи самої влади - цього разу в конституційний спосіб. Залишаючи за законодавчим органом визначення рамкових умов, слід надати Урядові можливість діяти оперативно.
 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Микола ШКУРКО » Дайте Уряду шанс!
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: