реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Шкурко, Василь, Ігор  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Микола ШКУРКО » Відторгнуті території – що далі ?
Відторгнуті території – що далі ?
ШкуркоДата: П'ятниця, 21-Сер-15, 16:52 | Повідомлення # 1
Група: Редактор
Повідомлень: 186
Нагороди: 4
Статус: Відпочиває
Мова йде про АР Крим і частини Луганської і  Донецької областей, які захопили терористи за підтримки Російської Федерації. 

Чітко намітилася позиція про надання «особливостей місцевого самоврядування» відторгнутому Донбасу, а щодо Криму є тільки декларації, що він колись до нас повернеться.

Є й альтернативна позиція, яку висловила група видатних діячів України – «відрізати Донбас». 

Навіть пересічному громадянинові є зрозумілим, що якось «приліпити» ці території до материка України не вдасться, не піддавшись ризику поширення терористичної загрози. Адже не брати до уваги чисельну п’яту колону від Харкова до Ужгорода не можна. Будь-яку інфекцію, за медичною термінологією, треба локалізувати й ізолювати. Так і тут.

Отже, бачиться такий вихід:

Визначення відторгнутих територій як частин України, захоплених терористами – тобто без будь-якого міжнародного статусу.

Ізолювання цих територій з боку держави кордоном, через який не здійснюється жодне переміщення товарів і послуг.

Переміщення громадян України з відторгнутих територій можливе з метою переселення після ретельної перевірки, а також в особливих гуманітарних ситуаціях.

Визнання РФ ворожою країною, а відтак максимальне обмеження економічних, а особливо гуманітарних контактів. Заборона російського продукта на території України.

Підтримка і збереження міжнародних економічних та інших санкцій до моменту повернення відторгнутих територій.

Запровадження на території України режиму запобігання проявам сепаратизму, зневаги до державного статусу української мови, нехтування святинь українського народу.

Припинення війни і відновлення цілісності країни відбудеться за умови консолідації суспільства у вирішенні зрозумілих задач.
 
StanislavДата: Понеділок, 26-Жов-15, 23:45 | Повідомлення # 2
Група: Видалені





Пропоную вирішення кризи на кшталт канадського рішення кризи Квебеку. Як відомо в 1968-70 роках підігріта французьким націоналістом през Де Голем в провінції Квебек сталася низка терактів, що призвела до військового стану в 1970му році, арештам. Згодом криза виришилася переводом конфлікту на політичний рівень і можливістю проведення референдуму. Канада конфедерація, Україна унітарна, тому референдум про незалежність Криму і Донецьку має бути всеукраїнським і вирішуватись за формулою 1+1 (голос Криму дорівнює голосу України і має співпасти). Якщо голос не співпадає, то наст референдум за 5 років і так до співпадіння голосу. В разі голоування Україна+Крим за відокремлення на протязі 5 років вирішуються всі майнові питання, крим татарам гарантується гідне представництво в Криму.
 
ШкуркоДата: Четвер, 10-Груд-15, 18:36 | Повідомлення # 3
Група: Редактор
Повідомлень: 186
Нагороди: 4
Статус: Відпочиває
У Канаді французька мова була локалізована Квебеком. А на Україні російська мова має територіяльні межі? Хіба що частково на  Волині й Галичині.
Поки на Україні не запанує українська мова і все з нею пов’язане, доти залишиться сепаратистський конфлікт. Отже і розвал української держави триватиме.
 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Микола ШКУРКО » Відторгнуті території – що далі ?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: