реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Борис  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Борис ДОМОЦЬКИЙ » Щоб не задушила газова петля
Щоб не задушила газова петля
БорисДата: Вівторок, 07-Чер-11, 21:41 | Повідомлення # 1
Група: Редактор
Повідомлень: 48
Нагороди: 2
Статус: Відпочиває
Боже мій, сором-то який!? Ти бач, "газова петля душить нас,- виплескує щосили народний депутат Михайло Чечетов, не соромлячись продовжуючи, що "питання № 1- це питання ціни на газ". Можливо. Тільки для кого? Я добре знаю, що мене ціна, про яку згадує один з панів спікерів партії Регіонів, стосується так само, як подорожчання бубликів вранці на базарі у Парижі.

Ні, я зовсім не спрощую і не думаю, що ми тут так далеко сховалися на переферії від наслідків безглуздої політики у відносинах з Росією, щоб зовсім забути школу вмінь аналізувати цифри на цінниках на продукти харчування, які чи не щодня продавчиня малює по-новому навіть у нашому Богом забутому Новгороді-Сіверському.

Це ж треба так зашугати пересічного українця негараздами у відносинах олігархів однієї країни з іншою, там де Сибір і Колима, щоб навіть дядько з дикого хутору, отримавши під вінець горбачовської перебудови газ у своїй хаті, тепер щосили болботав геть неприємні слова за кожною розмовою з екранів телевізії про перспективи подорожчання газу, на адресу винуватців!? Звичайно що - на попередній уряд Юлії Володимирівни та чи не найпершопричинних заколотників нинішніх проблем - "українських самостійників", мовляв відриваючих Україну, немов руку від тіла, від "старшого брата"?

Багатюща, якщо не найзаможніша у Європі, країна зведена талановитими зусиллями саме таких особистостей, як пан Чечетов зі своєю риторикою, до переліку таких, що мають тепер жити тільки з розрахунку на щоденну пожертву Росії у вигляді "ломаного гроша" на здешевленні газу. Дійсно мовиться про "газову гілку" потужного наркотику!?

Особливо ці страшилки находять родюче підґрунтя напередодні чогось? У даному випадку - це холодна осінь з довгою-предовгою зимою... Бо всі влади в Україні за двадцять років не змогли перевантажити у іншому напрямку запрограмований від совітів світлий розум українців на установку, що у нашому житті є постійні вороги -зима, весна, літо і осінь.

Добряче ж відомо з несолодкої історії вчорашньої минувшини, як то з будь-якої помітної проблеми чи навіть трагедії у совєтській системі, як Голодомори, невдалі військові баталії, неврожаї, довгобуди, погані дороги - все вішалось на непідходящу пору року!!! От тільки відкритих судів з відповідним звинуваченням не встигли, чомусь, запропонувати? То ж дядько і навчився гірким життям готуватися до підступних ударів клімату впродовж всього свого існування на цій землі!? Ось і слухає з тривогою таких, як Чечетов! А вони, ці достойники, що не раз і не два називалися професіоналами, обіцяючими вже сьогодні покращити життя всім - від Карпат і до донецьких териконів, тепер казочки про грядущі важки часи розповідають.

От тільки не розумію, чому б це команді розумних, талановитих, неперевершених менеджерів з владного олімпу не зайнятися всім тим, щоб раз і назавжди відвело цю, будь вона неладна, газову петлю від стрункої та колись гордовитої шиї України-матері!?

Свій газ - його достатньо, щоб безболяче працювали всі котли на потребу населення. А транзит? Вугілля - традиційно нашенський продукт, який за найприскіпливішими оцінками щодо запасів - має задовольняти українців не менше років 300-400!? А ще додайте до цього поклади бурого вугілля на великому просторі вздовж Дніпра, розвідані і перспективні сланцеві шари як у натуральному вигляді так і як містилище предостатньої кількості газу, про який багато сьогодні говорять!? А наше рідне Полісся - небачені простори торфяників, які впродовж попередніх століть та й до розпаду СРСР (поки не знищили навмисно основні підприємства) слугували доброю допомогою мешканцям сіл та містечок. І чи потрібно, коли не прислухаються ті, хто мав би за посадами, вести мову про низку того енергетичного джерела, від якого ми або відійшли неправомірно далеко - як з гідроресурсами малих річок, або, уподобаючись невігласам, так і оббігаємо стороною тему вітрових станцій, біопалива, іншого, що зветься альтернативою тупого нищення природи!?

Вже сьогодні є прекрасна нагода розпочати поворот від вчорашнього дня - газофікації населених пунктів, щоб не поповнювати лави нових заручників у брудній грі, що зветься газовим шантажем України Росією. Ти паче перманентно, добре обраховано і не без допомоги місцевих ревнителів Росії.

А душить нас, зовсім не "газова петля", нас нищить, роздирає, б'є, лінчує, шмагає безсовістне терпіння до принизливо-абсурдних розмов щодо такої собі неповноцінності моєї Батьківщини перед економічними викликами сьогодення, формулювання до яких з детальним описом причин найчастіше народжуються у сусідній країні. І не газом єдиним жила і жити буде країна з прадавньою історією. Не забери, Господи, тільки розуму і віри.
 
ВасильДата: Вівторок, 07-Чер-11, 22:13 | Повідомлення # 2
Редактор
Група: Головний редактор
Повідомлень: 243
Нагороди: 7
Статус: Відпочиває
Добре написано, Борисе Степановичу! особливо про бублики у Парижі вранці... Але насправді ціна все ж стосується і Новгорода, і навіть паризьких бубликів... А газифакація сіл і хуторів -- це дійсно петля, шлях в нікуди, на російськи йгачок, який сокро зірветься в тартарари _ адже Газпром, великий і могутній Газпром, має 53 мільярди доларів боргу! А Європа скорчує споживання російського газу. Це тільки грігяни та азарови тримаються російського газу, бо їм вигідно. Але не Україні.
 
StanislavДата: Середа, 08-Чер-11, 10:12 | Повідомлення # 3
Група: Видалені





Радянська людина не зрозуміє, що Ви тут написали. Стікльки сили покладено на боротьбу з "хуторянським мисленням", індивідуалізмом, традиційними цінностями, надлишковою вартістю... Що ви зможете без енергоносіїв?! і крапка. Далі у радянської людини Чечетова голова не думає, про Інформаційний, пост-індустріальний світ їм смішно чути.

Дійсно, про газ забагато, особливо на обивательському рівні перебор цієї теми очевидний.
 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Борис ДОМОЦЬКИЙ » Щоб не задушила газова петля
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: