реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Соломаха  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Сергій СОЛОМАХА » Проповідники авторитаризму - вороги незалежності України (Кожен хто проповідує авторитаризм - ворог України)
Проповідники авторитаризму - вороги незалежності України
СоломахаДата: Понеділок, 17-Вер-12, 09:53 | Повідомлення # 1
Економічний оглядач
Група: Редактор
Повідомлень: 35
Нагороди: 2
Статус: Відпочиває
Отримання незалежності мирним шляхом вперше відкрило українцям шлях побудови демократичної держави без тривалого періоду авторитаризму і кривавих громадянських конфліктів.
При силових способах отримання незалежності, громадянської війни до влади завжди приходять диктатори.
І якщо у держави(диктатора) не має "золотого запасу" (ресурсів на зразок дешевої нафти, газу, то для "ощасливлення" патерналістські і популістські налаштованого електорату (який приводить його до влади) він буде вимушений рано чи пізно звертатися за допомогою до інших держав.
За цю "допомогу" диктатор може розрахуватися тільки торгуючи суверенітетом країни.
Втрата незалежності в наслідок цього не забариться.

Панове націоналісти і ура-патріоти, невже приклад білоруського народу Вам не доводить цю аксіому?

Якщо Ющенко пішов би шляхом Азарова-Януковича (побудова авторитаризму через розкол суспільства за мовною та регіональною ознакою ) незалежність опинилася б під загрозою.
До речі, більшовики-комуністи робили те ж саме, тільки вони розколювали суспільство за класовою ознакою!
Наслідки - жахливі!

Тому кожен хто проповідує (може й несвідомо!) авторитаризм в Україні - фактично підтримує курс партії влади на розкол суспільства: розділяй і володарюй!

Тож, безсумніву, стає ворогом незалежності і суверенітету України!


економічний оглядач
 
StanislavДата: Четвер, 03-Січ-13, 11:14 | Повідомлення # 2
Група: Видалені





Слушна думка. Саме демократичний розвиток дає шанс Україні вийти на один цивілізаційний виток з Польщею, ФРН, США, Швецією. Авторитаризм має простішу формулу, але має багато цивілізаційних ризиків. Найцінніше для побудови сталого розвиненого суспільство, це побудова Громадянського суспільства, авторитаризм це не про ГС.
 
ШкуркоДата: Субота, 05-Січ-13, 19:53 | Повідомлення # 3
Група: Редактор
Повідомлень: 186
Нагороди: 4
Статус: Відпочиває
Хотілося б більше дізнатися про дієве громадянське суспільство на теренах ЄС. Чому воно там вряди-годи не спрацьовує, що виливається у масові безчинства й терор щодо приватної власності й життя людини?( У цьому зв'язку про США говорити в позитивному сенсі навіть не доводиться). А влади там далеко не авторитарні. У той же час подібного в Білорусі не трапляється.
У добу неспокою на Україні (1917-1921рр.) авторитарна влада Павла Скоропадського виявилася найефективнішою...
Нинішню ж українську владу схарактеризувати ні авторитарною, ні демократичною не можна, радше - слабкою й несамостійною.
 
StanislavДата: Вівторок, 08-Січ-13, 04:06 | Повідомлення # 4
Група: Видалені





1. Тоталітарні режими найефективніші- з цім ніхто в світі і не сперечається. Пара проблем: а) ефективність досягається завеликими жертвами, завеликою людською ціною б) такі режими пагано закінчують... і все спочатку.

2. Щодо "заворушень" в ЄС і Америці. Це називається КРИЗА або вірніше криза розвитку. За кризами приходить очищення і оптимізація. Це те, що робить демократичні ліберальні режими не настільки ефективними як авторитарні. Лише пара переваг: а) громадяни є вільними людьми які здатні будувати і прогнозувати своє майбутнє на покоління вперед, здатні відстояти свої права і права своєї громади б) це стійкі режими. Результат розвитку суспільства і особисто громадян в middle and long term, тобто в часі, видно на захід від кордону України.

Режим в Білорусі прекрасний, особливо якщо ти належиш до мейстріму, до тієї більшості якій подобається патерналістська пострадянська держава. А коли не подобається? Коли дратує памятник Леніну на твоїй улиці? В західному суспьстві ти знаєш, що маєш шанс змінити практично все на своїй вулиці, принаймні відповідно до Конституції. Білоруська держава не залишає шансу для меншості і маловажливо, що там в конституційних засадах. Меншість масово виїзджає - це недобре для суспільства з багатьох причин. Одна з причин - без альтернативної думки система приречена на деградацію, це якщо хочете закон фізики.

Сьогоднішній український режим безумовно авторитарний.


Повідомлення відредагував Stanislav - Вівторок, 08-Січ-13, 04:53
 
ШкуркоДата: Середа, 09-Січ-13, 09:46 | Повідомлення # 5
Група: Редактор
Повідомлень: 186
Нагороди: 4
Статус: Відпочиває
Гірше, у нас нема права, держава неправова.
 
StanislavДата: Четвер, 10-Січ-13, 03:39 | Повідомлення # 6
Група: Видалені





Гірше, у нас нема права, держава неправова.
Моє власне спостереження, що український режим намагається зробити Україну правовою, позаяк еліти захищені як юридичними фірмами так і корупційними звязками, тобто їм вигідно будувати правову Україну (для себе). Тому сказати, що держава зараз неправова важко. Корумпована, зарегульована, авторитарна, кланова/корпоративна, клерікальна і десь вже потім неправова, НМД.
 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Сергій СОЛОМАХА » Проповідники авторитаризму - вороги незалежності України (Кожен хто проповідує авторитаризм - ворог України)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: