реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Соломаха  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Сергій СОЛОМАХА » 22 червня 1941 р.: продовження громадянської чи початок ВВВ?
22 червня 1941 р.: продовження громадянської чи початок ВВВ?
СоломахаДата: Понеділок, 21-Чер-10, 11:25 | Повідомлення # 1
Економічний оглядач
Група: Редактор
Повідомлень: 35
Нагороди: 2
Статус: Відпочиває
«Товарищи! Граждане! Братья и сестры !
Бойцы нашей армии и флота!
К вам обращаюсь я, друзья мої !»
- так починався перший публічний виступ по радіо 3 липня 1941 року, опублікований також в газеті «Правда», Й. Сталіна після нападу Німеччини на СРСР.
Перші ж слова цього звернення засвідчили, що більшовицька комуністична ідеологія дає тріщину. Більш того, нечуване після Жовтневого перевороту і масового класового терору звернення «братья и сестры», а до військовослужбовців - «бойцов нашей армии» замість не «бойцы Красной Армии» або «Робоче-Крестьянской Красной Армии (РККА)» було тільки початком еволюції ідеології більшовицького режиму.
Безумовно, класові підходи до війни, що розпочалася 22 червня 1941 року, у виступі Й.Сталіна ще залишаються. Сьогодні абсурдним здається те, що на думку Й.Сталіна, німецькі націонал-соціалісти почали війну, по-перше, за «восстановление власти помещиков, восстановление царизма», і лише, по-друге, за «разрушение национальной культуры и национальной государственности русских, украинцев, белорусов, литовцев, латышей, эстонцев, узбеков, татар, молдаван, грузин, армян, азербайджанцев и других свободных народов Советского Союза, их онемечение, их превращение в рабов немецких князей и баронов.»Зверніть увагу, що Й. Сталін ставить татар в один ряд до народів СРСР, які мали на той час «державність» у вигляді союзних республік, а не автономій. Сьогодні дехто вважає це одним з доказів того, що Й.Сталін вважав Російську Федерацію «русско-татарскою» республікою, а дехто і спадкоємцем «Золотої Орди».
Але головне, що мова йде про народи СРСР, а не про «советский народ». Саме цей термін вперто нав’язують українцям сучасні нащадки ідей Леніна–Сталіна.
Чи однакове смислове навантаження несуть терміни «народи СРСР» і «радянський народ» ?
Звісно ні.
Тому ідеологи більшовицького режиму у найкритичніший для них час у зверненні від 3 липня 1941 року вживають термін «советский народ» тільки двічі, «советские люди» - тричі, натомість «народы СССР» - двічі, а «народы Советского Союза» - шість(!) разів.
Це чудово розуміють ті, хто сьогодні принципово нав’язує українцям замість конституційного терміну «український народ» словосполучення «народ України».

До речі, у січні 1944 року президія Верховної Ради Української РСР оприлюднила таке звернення до громадян України:

"Дорогі товариші робітники, селяни, інтелігенти!
Ваш ворог не тільки німецькі розбійники. Ваш ворог - зграя українсько-німецьких націоналістів... Українсько-німецькі націоналісти, зрадники народу й гітлерівські прихвосні, допомагають німцям грабувати український народ...
Не вірте їм! Спитайте, що зробили вони для спільної справи звільнення Українського народу з-під гітлерівського ярма? Чи вбили вони хоч одного німця, чи пустили під укіс хоч один німецький ешелон? Не давайте їм обманювати себе!
Знищуйте цих шахраїв - агентів німецьких загарбників!
Українсько-німецькі націоналісти ... є спільники Гітлера... Будучи агентами гітлеризму, українські націоналісти хочуть перетворити Україну на колонію німецького імперіалізму, а український народ - на рабів німецьких баронів і поміщиків".

Зверніть увагу на комуністичне партійне класове звернення як до "товаришів", використання замість тавра "українські буржуазні націоналісти" - "українсько-німецькі націоналісти", але й використання терміну "український народ", а не "народ України".

І останнє.
На жаль, сьогодні можна не тільки почути з усіх ЗМІ комуністичну пропаганду, але й побачити рудименти комуністичної класової ідеології на багатьох пам’ятниках, присвячених Другій світовій війні. Наприклад, на монументі «Танк» в Чернігові викарбовано дивний, якщо війна 1941-1945 рр. була справді Великою Вітчизняною і народною, напис: «воїнам-визволителям від трудящих Чернігова».


економічний оглядач
 
ВасильДата: Середа, 06-Жов-10, 20:59 | Повідомлення # 2
Редактор
Група: Головний редактор
Повідомлень: 243
Нагороди: 7
Статус: Відпочиває
Визволителі -- це коли визволяють і йдуть собі додому. А коли визволяють і залишаються та заводять свої порядки -- то це також окупанти. Особливо яскравий зразок: мова -- в Україні панує неукраїнська мова. А яка, окупантська?!
 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Сергій СОЛОМАХА » 22 червня 1941 р.: продовження громадянської чи початок ВВВ?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: