реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Serj  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Сергій КОРДИК » Тенденції. До річного ювілею… (Хліб. Ціни. Гроші. Життя)
Тенденції. До річного ювілею…
SerjДата: Четвер, 11-Сер-11, 21:30 | Повідомлення # 1
Оглядач
Група: Редактор
Повідомлень: 33
Нагороди: 1
Статус: Відпочиває
В Україні підстав для підвищення цін на хліб на сьогоднішній день немає. Про це заявив в останні дні липня під час робочої поїздки до Полтавської області Прем'єр-міністр України Микола Азаров.
«При собівартості зерна близько 1,6 тис. грн/т, продажна ціна покриває собівартість зерна і дає певну рентабельність. Таким чином, підстав для підвищення цін на хліб немає. У будь-якому випадку треба пам'ятати, що ми — на початку маркетингового року», — додав Азаров.
Однак майже на другий день після такої заяви хлібобулочні вироби в багатьох населених пунктах Чернігівської області, значно подорожчали. «Що ж це таке? В магазин Новоселівки завезли хліб білий за ціною 3 грн 80 копійок, а вчора ще був 3 грн 20 коп. Так кому вірити — Азарову, який запевнив нас усіх, що подорожчання хліба не буде, чи реаліям нашого життя?» − запитує по телефону редакцію читач із села Новоселівка Чернігівського району.
Здавалося б, ми вже звикли до постійного подорожчання в цьому суспільстві. Але як не звернути увагу на те, що рівно рік тому, 30 липня 2010 р., Микола Азаров теж заспокоював наївний український народ. «Хліб в Україні не дорожчатиме. У нас є всі умови втримати ціну на хліб, — запевнив тоді всіх голова уряду. — Запасів зерна більш ніж достатньо, урожай непоганий. Звичайно, є проблеми з продовольчим зерном. Це сприятливий ґрунт для спекуляцій, безумовно. Для розмов про те, що треба понизити стандарти. Я на засіданні Кабінету Міністрів ці розмови припинив, заборонив категорично навіть розмовляти на цю тему». А після кількох днів о такій же точно літній порі ціни на хліб та інші вироби з борошна стрибонули до безмежжя…
Виходить, що сьогоднішні слова того ж Миколи Азарова про неможливість подорожчання хліба можна розцінювати як насмішку над людьми — ніби ювілейна промова до минулорічного запевнення на «хлібно-цінову» тему. Сумна тенденція, панове, через яку ще більше людей потрапляють не зі своєї волі до когорти найбідніших мас населення. А це вже статистика і теж невесела. Між тим, український уряд щоразу після або перед підвищенням цін декларує ЯКІСЬ додаткові добавки до ЯКИХОСЬ виплат. «Заради чого?» — запитує кожний пересічний громадянин і сам же на те дає нерадісну відповідь…
Сергій КОРДИК
Додатки: 7505121.jpg (183.0 Kb)
 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Сергій КОРДИК » Тенденції. До річного ювілею… (Хліб. Ціни. Гроші. Життя)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: