реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Serj  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Сергій КОРДИК » Точка зору. Не телевізійні контрасти (Про контрасти у суспільстві)
Точка зору. Не телевізійні контрасти
SerjДата: Субота, 02-Квіт-11, 15:14 | Повідомлення # 1
Оглядач
Група: Редактор
Повідомлень: 33
Нагороди: 1
Статус: Відпочиває
Точка зору
Не телевізійні контрасти
Представники влади все частіше наполягають на закритті телепрограм, у яких журналісти розповідають про представників так званої еліти, які, зважаючи на сьогоднішні реалії в нашому суспільстві, вважають себе обраними. Незважаючи на те, що журналісти інформують глядача про все це, самі ж «нові українці» охоче розказують нам, у яких престижних вузах Європи та США навчаються та де відпочивають їхні чада. «Два місяці відпочивають на Карибах мої два сини й донька. За це я плачу 400 тисяч євро та додатково 100 тисяч за оренду яхти», — ділиться у «Світському житті» на 1+1 з Катериною Осадчою український бізнесмен, який до того ж працює в уряді.
Того ж вечора в новинах показали сюжет про п’ятирічного хлопчика, у якого відбувається поступова атрофія головного мозку. Врятувати його можна, кажуть лікарі, але для того, щоб зробити йому складну операцію (замінити стовбурові клітини), необхідно знайти 200 тисяч доларів. А їх у молодих батьків, звичайно, катма, бо вони й так на поточне лікування свого єдиного сина вже витратили все, що могли. Навіть продали квартиру, але грошей вистачило тільки на те, щоб хоч трохи «відтягнути» повне відмирання мозку. Та, попри все, хлопчик вірить і мріє, що колись він усе-таки ще поїде на велосипеді. Про яхту, відпочинок на Карибах та навчання у престижних вузах країн світу йому мріяти не доводиться.
То, може, й праві ті можновладці, які хочуть «закрити» подібні телепрограми, заборонити писати в газетах та й узагалі вести мову про розбіжності нашого життя, аби не збурювати громадськість? Так, можна на все накласти табу — ми вже щось подібне проходили. Але чи поліпшиться від того життя простого українця? Відповідь тут буде лише одна…
До того часу, коли представники обраної касти навчатимуть у вітчизняних вузах своїх дітей (тоді стане якісною освіта, а відтак викладачі матимуть достойну зарплатню), будуть самі їздити на вітчизняних автомобілях (якісну техніку випускатимуть) та громадському транспорті (з’являться новітні тролейбуси та автобуси), лікуватимуться в наших громадських лікарнях (буде доступне і якісне лікування) і так далі, ніщо не зміниться — до тих пір бідні будуть ще біднішими, а багаті за їхній рахунок ще більше багатішатимуть і розказуватимуть, ніби все це створено лише завдяки їхній невтомній праці. Начебто на селі не горбляться наші люди з ранку до вечора…
«Політики — не бідні люди. Вони їздять усюди й розповідають про необхідність і важливість милосердя. А в Житомирській школі-інтернаті, де навчаються діти з неблагополучних сімей, видається на одну дитину одна пара взуття на два роки, туалет один надворі, душ один на всю школу — на сто осіб… Цими дітьми ніхто не займається. Якби політики займалися справами, а не словоблудством, то таких неподобств не було б, і діти жили б нормально…» — сказав відомий співак-бард Борис Гребенщиков, який наприкінці минулого року побував зі своїм концертом і в Чернігові. В обласному музично-драматичному театрі він презентував деякі твори зі свого нового альбому, які по-філософськи, але чітко відображають суть не тільки сьогоднішнього життя, а й вічних взаємовідносин між людьми та іншими живими істотами…
У той же час, слухаючи ці справжні музичні шедеври російського співака, обов’язково відчуваєш новостворену мить чудодійності вранішньої роси, шелестіння і шепіт весняно-літніх трав, відлуння гірської води… Це так необхідно для внутрішнього спокою, аби не з’їхати з глузду від додаткових буденних турбот-сюрпризів, які «дарує» нам усім, за винятком окремо обраного прошарку суспільства, наша рідна влада щодня…
Сергій КОРДИК
 
taras1313Дата: Середа, 06-Квіт-11, 17:51 | Повідомлення # 2
Група: Читач
Повідомлень: 18
Нагороди: 5
Статус: Відпочиває
Пусть каждый спросит себя (только честно) - "Если б он был богачом, то отдал бы он 200 000 долларов на операцию незнакомому мальчику? Или отказался бы он от того, чтобы его дети учились за границей, или от дорогого авто, от яхты, от отпуска на островах и прочее, что даже и не снилось простому люду?
А как Вы думаете - "Богачи считают своё богатство награбленным или же заработанным своим умом и коммерческой хитростью?"
Как Вы думаете, о чём думал народ на выборах, когда голосовал за капитализм? Наверно, о том, как он станет богатым? Вот только за счёт кого он собирался разбогатеть - за счёт такого же работяги?
И ещё один вопрос из области фантастики - "Если бы Вам сейчас предложили стать народным депутатом, Вы отказались бы от огромной зарплаты, от бесплатной медицины, бесплатной квартиры в Киеве, от оздоровительных, отпускных денег и прочих льгот?"

Так чем же мы отличаемся от богатых? Лишь только тем, что у нас нет богатства, а в остальном -- мы такие же сво...

 
SerjДата: Неділя, 10-Квіт-11, 01:16 | Повідомлення # 3
Оглядач
Група: Редактор
Повідомлень: 33
Нагороди: 1
Статус: Відпочиває
Все вірно, taras1313. Але ж хіба мова йде про конкретних осіб? Звичайно, ні. Про систему, в якій одні жирують, а в інших немає засобів для необхіднішого, у тому числі і для лікування. Про суспільство, яке повністю деградує... Так і хочеться БЕЗГЛУЗДО запитати (та от тільки у кого?): і чому ми не в Швеції, чи то Норвегії живемо?
 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Сергій КОРДИК » Точка зору. Не телевізійні контрасти (Про контрасти у суспільстві)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: