реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Serj  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Сергій КОРДИК » Українці — не лакеї! (Візит Московського патріарха в Україну був би знаменний,якби)
Українці — не лакеї!
SerjДата: Середа, 11-Сер-10, 15:43 | Повідомлення # 1
Оглядач
Група: Редактор
Повідомлень: 33
Нагороди: 1
Статус: Відпочиває
Візит Московського патріарха в Україну був би знаменний саме у ці дні, коли частина людства відзначає християнську подію, якби не політичне забарвлення цього вояжу, а відтак публічне приниження українців.
Політичний підтекст, як би цього хто не хотів, вбачається у всьому.
У своїх проповідях, де б не був патріарх Московський і Всєя Русі, звучать молитовні здравиці за архіреїв та інших служителів якраз Московської церкви, які служать у приходах на теренах Російської держави.
Єднання — актуальне гасло для Кирила. Але хіба ми, українці, проти цього? Звичайно, ні. Та все ж таке єднання, до якого закликає Патріарх з Москви, суперечить інтересам самої України. Ми за дружбу — це так. Але це не означає, що вкотре українці повинні поглинутися під патронат сусідки, яка частенько нехтувала правами та вольностями українського народу. Фактів більше, ніж достатньо.
Днями побував на Черкащині. «Як не соромно нам, українцям, бути запопадливими перед Росією. А де ж наша українська гордість? Візит Кирила показує, що вони зверхньо дивляться на нас, повчають, як нам треба жити і що робити», — говорять мудрі, ще не до кінця зросійщені черкащани.
Українських юнаків, які мають право (і зобов’язані!) відстоювати права захищати українське будь-якими способами та методами тут, у себе, і які тримають у Києві гасла «За Україну!» та «Слава Україні!» — кидають за ґрати. Це ще раз показує, що в Україні править влада не українська, а та, звідки приїхав і хазяйнує Московський Патріарх.
Телеканал «Україна» та 5-ий канал показують, як Кирило в оточенні цілої армії (аж понад 20 осіб лише офіційної охорони, а що вже казати про спецслужбістів!) виходить з церкви потаємним ходом, крадучись від людей. А «Інтер» цього уникає. Він робить сюжети, які вигідні Москві... А що ж віруючі? Вони після того, як Кирило вирушив через «чорний» хід, порозхоплювали зелене віття, по якому йшов адепт і виразник сьогоднішньої політики Росії.
«Зараз матеріальне для більшості людей переважає духовне», — заявив під час візиту Кирило. А сам не цурається дорогих іномарок, як, власне, і всіляких слуг та лакеїв.
Споглядаєш на цей візит, і таке враження, що всіх українців перетворюють на лакеїв Росії, і не без допомоги «української» влади. Сором та й годі!
Цей візит принижує до неможливості УПЦ Київського патріархату. Чи не тому Патріарх Філарет зазначив: «Московський патріарх може бажати (побудова нової Російської імперії, де головним центром буде Московський патріархат), але його бажання побудувати нову імперію не вдасться. Тому що ми віримо і бачимо, що Бог благословив бути Україні незалежною державою, а Українську церкву — помісною і автокефальною».
Дай Боже!
Сергій КОРДИК
Додатки: 0916945.jpg (29.4 Kb)
 
LegendaryДата: Неділя, 05-Квіт-20, 13:16 | Повідомлення # 2
Група: Читач
Повідомлень: 5
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
авпаувв
 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Сергій КОРДИК » Українці — не лакеї! (Візит Московського патріарха в Україну був би знаменний,якби)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: