реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Serj  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Сергій КОРДИК » До порядку! (Хто виконає рішення суду щодо наметів біля Катерининки?)
До порядку!
SerjДата: Субота, 01-Трав-10, 18:43 | Повідомлення # 1
Оглядач
Група: Редактор
Повідомлень: 33
Нагороди: 1
Статус: Відпочиває
Пару тижнів тому до намету, що вкотре замайорів кольорами партії Наталії Вітренко поблизу «Макдональдса» в Чернігові, підійшов майор міліції і звелів згорнути намет. Аргумент — відсутність потрібного дозволу місцевої влади.

Люди, які почули це розпорядження, негайно почали обговорення цієї ситуації.
— От, бач, новий начальник міліції відразу і порядок став наводити, — мовив один з них.
— Та дивно якось все це виглядає, — розмірковував вголос інший. — Кажуть, що міліцейський начальник — ставленик «регіоналів», з донецьких країв, а Вітренко ж і Янукович — начебто союзники.
— Та скажете таке, — заперечив третій,— які там союзники? Якби так було, то вона б вже у депутатах сиділа? Та й кому вона треба — тільки і знає язиком плескати.

А я, випадково опинившись свідком цієї ситуації, згадав зовсім недавнє.

Приїхав якось попередній Президент України Віктор Ющенко до Чернігова. Проходячи з тодішнім керівником чернігівської обласної міліції біля Катерининської церкви, де стоять намети ненависників українства, здивувався: «Негарними є ці намети, архітектуру і зовнішній вигляд міста псують, та й взагалі, кажуть мені, що там якісь політичні сили замаскувалися, а намети жодного стосунку до церкви не мають. Чи то так воно, не знаєте?»

«Та рішення колишньої облдержадміністрації щодо передачі Катерининки Київському патріархату є, але ж розумієте — судова тяганина триває», — відповів занадто толерантному Ющенкові міліцейський генерал.

Після тієї розмови минув час. Але нічого не змінилося. Іноді замислюєшся: чи корисний для будь-якого суспільства толерантний глава держави? Як на мене, вже б давно не було отих сірих наметів, якби Президент дав міліцейському генералу три дні для виконання рішення суду і наказав особисто доповісти про виконання свого розпорядження. І не справа глави держави займатися три доби цим питанням —у нього багато інших державницьких проблем. А для цього є відповідні структури. Не виконав би генерал вказівки Президента, а відтак і рішення суду — позбувся б посади.

То, може, новий начальник управління внутрішніх справ області — представник зі Сходу України, виконуючи законне рішення суду, усуне незаконні намети, якщо вже генерал-«західняк» не спромігся цього зробити? Якби ті, хто в наметах, по-справжньому любили Бога, то не гнівили б Його прокльонами інших людей. Якщо вони такі набожні і не сприймають Церкви, котра виникла набагато раніше, ніж Московська, то можуть відвідувати інші храми, адже церков Московського патріархату в Чернігівській області набагато більше, ніж Київського. Хоча Всевишній, як відомо, не розділяв церкви на різні патріархії — це роблять самі люди.

Сергій КОРДИК

 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Сергій КОРДИК » До порядку! (Хто виконає рішення суду щодо наметів біля Катерининки?)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: