реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Serj  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Сергій КОРДИК » «Великі перегони» — не для українців? (Про російський патріотизм і український націоналізм)
«Великі перегони» — не для українців?
SerjДата: Четвер, 19-Лис-09, 13:07 | Повідомлення # 1
Оглядач
Група: Редактор
Повідомлень: 33
Нагороди: 1
Статус: Відпочиває

— Кто сегодня победит? Конечно же — Россия!
— Сила только у нас, по-иному и быть не может. И это всё Россия!
— Только так надо действовать — вперёд за нашу Отчизну!
— За победу! За Россию! За Родину!
— К новым высотам! К достижению победы!
— Вот она — Россия! Вот так надо!
Такий невигаданий пасаж не з фронтових дій. Ця «військова» картинка з телепередачі «Великі перегони», яка транслювалась по Першому російському каналу 15 листопада. Такі промовисті висловлювання постійно проголошували «в екран» члени російської команди «Нежные хищники». І, якщо б я був громадянином Росії або й просто росіянином, то щиро вигукнув би: «Браво, Росія!» Звичайно, молодці вони, росіяни, що вміють показати свій російський патріотизм. А що ж ми – українці?
Уявіть собі, що замість росіян, а у змаганнях брали участь ще й американці, білоруси та китайці, такі патріотично-запальні слова вигукували б українці. І говорили вони замість слова «Росія» — «Україна». На жаль, ми таке можемо тільки уявити. По українських каналах бачимо інше: всі розважальні програми ведуть російські зірки, склад журі — з російського шоу-бізнесу, організатори всяких кастингів-відборів — теж звідти, з Росії…
Але, якщо навіть і припустити, що сталося таке диво (нічого подібного раніше, коли українці теж браали участь у телепрограмі «Великі перегони», я не помічав), то перша реакція, яка надійте від «когось там», сконцентрується на звинуваченні в націоналізмові. Мовляв, це кляті націоналісти такі слова промовляють — ворожі для нас, росіян.
А отже, вкотре усвідомлюєш: росіянам бути патріотом завжди почесно, а нам — українцям — ні, бо такого характеру вислови вже вважатимуться націоналістичними. Та це ще півбіди, коли «хтось» ззовні зробить нам такі закиди. Але все частіше такі обвинувачення лунають з уст самих українців. А це вже синдром, який можна віднести до небезпки! І цю небезпеку необхідно усунути негайно, бо завтра буде пізно.
Сергій КОРДИК
 
StanislavДата: П'ятниця, 20-Лис-09, 08:51 | Повідомлення # 2
Група: Видалені





Сергій, а що Ви скажете на те, що такі репліки росіян в цивілізованому світі - в ФРН чи то в Скандинавії неприклад, вважаються дикунськими, націоналістичними і нецивілізованими? Та не лише в Європі, Ви такого само-нализування не почуєте і в США. Можливо десь в Латинській Америці, в якомусь краї де немає доріг зате є патріот-президент... Тож не лише у укрїанців такі вислови вважалися б націоналістичними. Світ живе зовсім у іншому вимірі, раджу не дивитися російське ТБ, бо це нецивілізоване ТБ і нецивілізоване суспільство.
 
AmbalДата: Субота, 21-Лис-09, 18:06 | Повідомлення # 3
Група: Читач
Повідомлень: 2
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
Письмо из России. Как раз россияне не отличаются патриотизмом. Здесь в России думают наоборот, что Украинцы - патриоты, как они дружно во время оранжевого переворота вышли на улицу, даже, если не ошибаюсь, в Чернигове потасовка была. В России сложнее расшевелить народ. Кто-то там не прав в этой дискуссии - в Америке, Канаде патриотизм очень сильный. Там везде только и слышишь на каждом шагу что Канада лучше всех, самая лучшая в мире
страна - и канадцы в это верят! То же самое в Америке. В Европе засилье мусульман, в Британиии нигде не вывешивают свой нац. флаг- типа оскорбляет чувства мусульман. Я не хочу такую Россиию или Украину. В России говорят что было бы неплохо избрать президентом какого-нибудь националиста. Если бы Ющенко шарил в экономике так как в национализме, то многое ему простили бы. А так...в самой Украине это анекдот
номер 1, о том как Ющенко и Сакашвили (так в Украине его называют)
только и ездят друг другу, два изгоя, которых в цивилизованном мире
серьезно не воспринимают и мало кто приглашает.
 
StanislavДата: Вівторок, 24-Лис-09, 07:55 | Повідомлення # 4
Група: Видалені





Про Канаду сказано наївно і некомпетентно. Канадці, та й американц в великих містах і в околицях - цивілізовані люди, а значить вважають, що ура-патріотизм це дикунство.

Ющенко і Саакашвілі, який вільно і красиво розмовляє англійською і французькою поважні люди в цивілізованому світі.

 
LegendaryДата: Неділя, 05-Квіт-20, 13:16 | Повідомлення # 5
Група: Читач
Повідомлень: 5
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
— Кто сегодня победит? Конечно же — Россия!

Додано (05-Квіт-20, 13:16)
---------------------------------------------
— Кто сегодня победит? Конечно же — Россия!

 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Сергій КОРДИК » «Великі перегони» — не для українців? (Про російський патріотизм і український націоналізм)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: