реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Спудей  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Олександр ЯСЕНЧУК » Міняли
Міняли
СпудейДата: П'ятниця, 05-Лют-10, 00:00 | Повідомлення # 1
Група: Читач
Повідомлень: 144
Нагороди: 2
Статус: Відпочиває
Одної ночі, стежка мого життя перехрестилася зі стежкою життя іншого чоловіка, професія котрого – міняла. Представників даної професії найчастіше у Чернігові можна зустріти на майданчику біля входу до Центрального Ринку. І хоч їх діяльність заборонена законом, ніхто їх нібито не ущемляє. Тай продавати їм валюту вигідніше ніж банку, бо купують вони її дорожче, хоч на декілька копійок. Так і товчуться, промовляючи мов заклинання слова – «Куплю рублі, долари, євро».
Єдина конспірація, це те, що клієнтів вони для обміну відводять кудись у підворітні, де й дістають із внутрішніх кишень товстенькі пакунки грошенят, проблем ніби немає. Але то на перший погляд.
Так от, звернувшись за допомогою в обміні валюти вночі до працівника цієї нелегальної фінансової сфери, я отримав урок безпеки. «Бобла» у нього з собою не було. За грошима, ми пішли до квартири сусіднього будинку, де у прихожій на туалетному столику, стояв накритий скатертиною сейф, де даний чоловік тримав свої гроші. Квартира була жила, і наскільки я зрозумів, він там просто домовився з господарями, що орендуватиме у них приміщення під сейф з готівкою.
Криза, що накрила економіку, негативно позначилася і на цьому виду нелегального бізнесу. Принаймні, як розповіли знайомі таксисти, а вони знають багато чого, вже декого підстрелили з цих живих банкоматів. Щоправда не насмерть, а так щоб налякати чи пограбувати.
І причаровує своєю красою, кримінальна історія, що трапилася цієї осені. Одного разу до Центрального ринку підійшов упакований у стильний одяг молодий чоловік, йому потрібно було терміново розміняти декілька сотень баксів. Підійшовши до одного з мінял, він домовившись із ним, здійснив цю операцію. Міняти долари він почав ледь не кожного дня, причому в одного й того ж міняли, навіть заприятелював з ним. З часом міняти долари почала приїздити його дівчина, а потім міняла почав ходити до них додому. Благо їх помешкання було розташовано неподалік від ринку, та ще й на 1-му поверсі. Одного разу, хлопець подзвонив і попросив свого знайомого валютчика приїхати до нього і обміняти значну суму доларів.
«Банкір» прибувши до молодят, відразу ж отримав від дівчини товсту пачку доларів, натомість, їй він передав солідну пачку гривень. Та, щось промуркотівши, вийшла з гривнями у другу кімнату. Міняла, у цей час почав розпаковувати пачку з доларами, але виявилося, що то була «кукла» – пачка, де реальними грошима були тільки верхня і нижня купюри, все ж решта папір. Кинувши фальшивку на підлогу, нелегальний фінансист побіг до кімнати з представницею чарівної статі. Там, він побачив лишень розчинене вікно та почув ревіння мотоцикла, що кудись їхав.
Дівчина вийшовши з грошима до другої кімнати, відразу ж відкрила вікно і заскочила на мотоцикл, який підігнав до вікна її хлопець. Вони відразу ж поїхали. Квартира була зйомна.
Мораль у цій історії відсутня.
Додатки: 7371451.jpg (134.7 Kb)


Спудей
 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Олександр ЯСЕНЧУК » Міняли
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: