реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: finka  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Інеса ФТОМОВА » Сором’язливе чернігівське Різдво (фотомиті Різдва)
Сором’язливе чернігівське Різдво
finkaДата: Субота, 08-Січ-11, 12:38 | Повідомлення # 1
Група: Редактор
Повідомлень: 157
Нагороди: 11
Статус: Відпочиває
Чимало яскравих див було вчорашнього різдвяного надвечір’я на центральній Красній площі міста. Малеча зачудовано завмирала біля казкових пухнастих персонажів (такий майданчик був обладнаний вперше). Дорослі споглядали за дійством вертепів на великій сцені та активно снували поміж кіосками з їжею, наметами з виробами народних майстрів та кількома атракціонами.

Я трохи шкодувала про те, що вже доросла і мені вже не покружляти на маленькій каруселі (а великої боюсь!) і не покататися на чарівному поні. Але я побачила багато оригінального своїми дорослими очима.

Мені, скажімо, було цікаво, яке ж різдвяне меню приготували чернігівські харчові підприємства для співгромадян та гостей. Меню було вивішене перед кіоском. Читайте. Щось не дуже воно колоритне — це вже стандартний "джентльменський набір" усіх харчових кіосків по всіх містах. Я вже навіть подумала, що якби харчовики хоча б назви попридумували стандартним виробам, то вже було б веселіше (і смачніше!) їх їсти. А так — сосиски в тісті та булочки з різною начинкою — невже це наше, різдвяне? Куті в меню я ніде не побачила. Та й жодної з 12-ти різдвяних страв типу вареників або голубців, або узвару — оце було б справжнє диво. Хіба ні?

Я ні про що не запитувала жінку-продавця. Тим більше вона чомусь, побачивши в моїх руках фотоапарат, просто втекла з-за прилавка вбік. Сором’язлива така продавець української торгівлі.

І не тільки вона проявила таку достойну іншого застосування якість натури.

Коли я фотографувала вивішені на будочці каси атракціонів написані вручну ціни (напевне, щоб їх було легше переписувати?), то касирка всередині мало не під стіл десь залізла – так пригиналася, щоб не втрапити в кадр. Також сором’язлива людина, що вдієш. Хоча її все одно не було б видно – сидить за склом smile

Ціни не дуже добре видно, то поясню: Центрифуга -- 25 грн, американська гірка -- 25 грн, Лавка -- 25 грн, Ланцюгова карусель -- 25 грн, Дитячий манеж -- 15 грн, Дитяча гідравліка (це закреслено) "Слоники" -- 15 грн.

Обійшовши по периметру всі дива різдвяної площі, я натрапила на яскравий прилавок з в’язаними виробами. Просто чудові ляльки притягували погляд. Очі розбіглися від нарядів на ляльках-модницях, плетених ляльках. Стала фотографувати – продавця за прилавком немає. Де ж автор?

Почекала, озирнулася -- нікого не видно. Зробила ще пару кадрів. Раптом поруч пролунав голос: «Вас що, це цікавить?»

— Звичайно, цікавить! — кажу! – Сама люблю в’язати, але для ляльок тільки в дитинстві плела. Не знаєте, де хазяйка цієї всієї краси?

— Це я, — літня жінка поруч зі мною сором’язливо опустила очі.

А я збагнула, що вона також втекла з-за прилавка, побачивши в моїх руках фотоапарат.

Тоді я представилася, сказала, що працюю в газеті, що було б цікаво розповісти нашим читачам про її захоплення і запитала, як її звати.
Реакція була бурхливою: «Ні!Ні! Ні! Нізащо! Невже Ви гадаєте, що воно кому-небудь треба?»

Як це? Вкласти стільки часу й праці! Нав’язати десятки виробів! Вийти з ними торгувати і вважати, що вони нікому непотрібні?

Моєї логіки й емоцій не вистачило пояснити жінці, що раз вона вийшла в 10-градусний мороз на площу торгувати, то ж сподівалася, що комусь же воно треба! Все було марно. Вона навіть не захотіла назвати своє їм’я.

Однак! При мені у неї батьки купили дітлахам кілька дитячих іграшок. Але вже вечоріло і навряд чи вона продала хоча б третину виставленого товару. Отака у наших людей сором’язливість.

Ну а насмішили мене різдвяні поні. Вигляд ззаду розкішного хвоста, заплетеного французькою косою просто зачаровував. Справжня модниця!

Веселе було Різдво! Із святом!

Інеса Фтомова

Фото автора

Додатки: 2475745.jpg (165.1 Kb) · 7029798.jpg (151.8 Kb) · 2544472.jpg (142.1 Kb) · 2762107.jpg (324.0 Kb) · 0378317.jpg (109.1 Kb)
 
ВасильДата: Понеділок, 10-Січ-11, 21:30 | Повідомлення # 2
Редактор
Група: Головний редактор
Повідомлень: 243
Нагороди: 7
Статус: Відпочиває
Колись Ющенко казав у Батурині:" Чебуреки у вас татарські, церква -- московська, а ви -- українці?" Це убло ще до того, як він поміг відкрити українську церкву. Вибачаюсь за політичний коментар, але це я до отих наїдків ненашенських -- ніхто не допетрав винести бутерброда з салом чи кавалок ковбаски домашньої!
 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Інеса ФТОМОВА » Сором’язливе чернігівське Різдво (фотомиті Різдва)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: