реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: finka  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Інеса ФТОМОВА » Акушерки — на лижах, породіллі — в поїздах (нові люди)
Акушерки — на лижах, породіллі — в поїздах
finkaДата: Четвер, 30-Груд-10, 17:40 | Повідомлення # 1
Група: Редактор
Повідомлень: 157
Нагороди: 11
Статус: Відпочиває
Хто визначає, коли дитині народжуватися — організм матері чи організм дитини? -- поцікавилася я свого часу у досвідченого лікаря. Він задумливо поглянув на мене, потім підняв догори вказівний палець і промовив: "Там все визначається, у небі..."

Напевне, він правий, адже якби всі точно знали, коли нова людина прийде у наш світ, то жінки сиділи б вдома, не рушали в дорогу, заздалегідь би готувалися до кваліфікованої допомоги. А так трапляються мало не анекдотичні випадки. В одному селі на Менщині якось породілля досиділася до того, що кудись йти було майже пізно. Добре, що тоді стояло літо. Сусідка повела її до фельдшерсько-акушерського пункту. Йти було доволі далеко. Тому не довела. Пологи почалися прямо в полі.

Сусідка тоді сама чимдуж побігла по лікаря. На її крики вибігла фельшдер, і вони помчали у поле до породіллі вдвох... Прибігли, але ж... ношей не взяли... А породілля з дитятком лежать собі тихенько прямо у спориші... Побігли жінки назад, по ноші...

Та літо -- літом, але мені здається, що всі іменинники грудня мають свою цікаву історію приходу в цей світ. Особливо -- народжені в новорічні дні.
Пригадую, як колись колеги розповідали, що відправили в радянські часи фотокореспондента столичної газети в новорічну ніч до пологового будинку -- зафіксувати появу нового громадянина соціалістичної держави. Він думав, що це буде швидко, аж не тут то було.

Першою після півночі народила студентка. І народила вона чорношкірого хлопчика. Наступною народжувала алкоголічка. Потім -- одинока жінка, яка одразу заявила, що від дитини відмовляється... В результаті фотокор просидів до самого ранку, бо "потрібна" дитина народилася тільки сьомою чи восьмою. Отака була газетна дійсність тоді.

Сьогодні неординарні випадки пологів потрапляють до Мережі вже як потішні новини. Хоча, думаю, породіллям, та й взагалі жінкам, у таких ситуаціях зовсім не до сміху. Скажімо, днями в далекій Данії акушерка пробігла на лижах шість кілометрів, щоб допомогти породіллі. Ця новина навіть потрапила у Мережі до категорії дивних новин. Там на острові Борнхольм рух всіх видів транспорту наприкінці грудня був повністю паралізований сніжною бурею.

Все закінчилося благополучно: породілля разом з медичною робітницею була доставлена на армійській гусеничній бронемашині до лікарні адміністративного центру Ренні, де благополучно народила сина, повідомила місцева преса.

Всі дороги на острові Борнхольмі були закриті, а поліція закликала людей не залишати домівки. Для термінових пересувань по острову на острові були залучені армійські бронемашини на гусеницях. Борнхольм опинився у повній ізоляції від зовнішнього світу.

Молода мати Наталія Євус з містечка Мена на Чернігівщині, про яку розповідає Наше слово , народила рік тому сина також з пригодами. Пологи застали жінку в дорозі, була вимушена зупинка поїзда. Малюк народився у Шостці… Тепер вона чекає Нового року, а 2-го січня родина справлятиме перший день народження молодшого сина.

Мабуть, долі людські й справді вирішуються на небесах.

Додатки: 4127609.jpg (27.3 Kb)
 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Інеса ФТОМОВА » Акушерки — на лижах, породіллі — в поїздах (нові люди)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: