реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: finka  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Інеса ФТОМОВА » Афіна Паллада -- перукарка… Кому пірсінг? (Афіна Паллада, краса, мудрість)
Афіна Паллада -- перукарка… Кому пірсінг?
finkaДата: Неділя, 26-Груд-10, 14:36 | Повідомлення # 1
Група: Редактор
Повідомлень: 157
Нагороди: 11
Статус: Відпочиває
Ніщо так не піднімає настрій у сире й похмуре передноворіччя, як побачені в піднебессі вивіски та плакати. Вчора біля цієї вивіски в центрі Чернігова з моїх вій потекла чорна туш. Від сміху. Я уявила Афіну Палладу, яка від безробіття подалася в перукарі… Прямо в обладунках. З мечем і списом…

Зі шкільної програми вкарбувалося: Афіна Паллада – дуже войовниче створіння (вся в батечка свого Зевса). Афіна Паллада -- це меч, спис і взагалі зброя. Дівчина-воїн. Афіна – це війна. Коли нема війни, Афіна – це мудрість. Жодного натяку на перукарське мистецтво в її поведінці не простежується.

Афіна Паллада в грецькій міфології є богинею мудрості і справедливої війни. Афіну, повідомляють компетентні джерела, доволі легко впізнати серед інших богинь, бо у неї – незвичайна зовнішність. Така вже вона народилася із голови свого батька Зевса. Щоправда, Зевс обіцяв богам, що дозволить їй ще й вряди-годи веретеном працювати. У мирний час.

На відміну від інших божеств слабкої статі, Афіна при всій своїй вроді має незвичайні для жінок чоловічі атрибути. Вона вбрана в лати, тримає в руках списа, при ній є також священні тварини – сова та змія.

До речі, військові атрибути Афіни Паллади не абиякі, а мають також певні характеристики:

• шолом (як правило, коринфський - з високим гребенем);
• Егіда (щит), обтягнутий козячою шкурою і прикрашений головою Горгони Медузи;
• сова (символ мудрості);
• змія (також символ мудрості).

Погодьтесь, дуже оригінальна дівчина. Якщо вже кому зробить пірсінг, то ой-ой-ой…

Переглянувши з цікавості в Інтернеті, які ще структури носять ім’я Афіни Паллади, я виявила доволі специфічний діапазон занять, який пропонують Афіні сьогодні. Її імя носять:

- Туристичне агентство

- Компанія по виробництву азбестоцементних виробів ( wacko )

- Рекламна агенція повного циклу

- Група охоронних підприємств

- Студія краси

Щоправда, у мене виникла туманна підозра, що взагалі-то люди, які придумували назву перукарні та салону краси, мали на увазі іншу богиню… А от яку – не буду підказувати…

Зате пропоную ще один незвичайний погляд на відомих персонажів давнини популярного ЖЖ-автора Олега Веліна: Живёт один в лесу. Ужас!

Інеса ФТОМОВА

Додатки: 7199797.jpg (278.5 Kb) · 1518592.jpg (31.4 Kb) · 7561842.jpg (74.8 Kb)
 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Інеса ФТОМОВА » Афіна Паллада -- перукарка… Кому пірсінг? (Афіна Паллада, краса, мудрість)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: