реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: finka  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Інеса ФТОМОВА » Чим пахнуть гроші? (аромат, гроші, Веспасіан, Патрік Зюскінд)
Чим пахнуть гроші?
finkaДата: Неділя, 19-Груд-10, 14:38 | Повідомлення # 1
Група: Редактор
Повідомлень: 157
Нагороди: 11
Статус: Відпочиває

До вчорашнього я якось не замислювалася на цим. Ну, звісно, мені відомий вислів римського імператора Веспасіана, який увішов до скарбниці популярних фразеологізмів. Але вчора у скляній вітрині мій погляд вихопив серед ароматичних принад дивну коробочку.

Я купила цей продукт (на фото)! Просто стало цікаво. Подумала принагідно: і чому це на коробочці зображений долар, якому передрікають загибель, а не вітчизняна валюта? Або не євро? Мабуть, долар пахне краще…

Захотілося довідатись, які ж запахи виробники вважають ароматом грошей?

Відкрила. Вдихнула… Вгадала апельсин і бергамот. Що ще? Не відгадала. В інструкції прочитала, що до складу аромакомпозиції входить також олія пачулі. Стало зрозуміло, чому не вгадала: не відаю, як виглядає те пачулі…

Ну, що сказати? Хороші, приємні запахи всіх рослин, які введені до композиції. Та й загалом у моєї покупки — чудовий аромат.

Виробники запевняють, що ця композиція «допоможе зростанню оптимізму і віри у свої сили, помітно підвищує настрій і працездатність…» Щодо працездатності – не знаю, але настрій у мене після покупки підвищився – це точно!

Потішили поради виробників наносити цю композицію на різні предмети, які мають стосунок до грошей (типу гаманця…) Щоправда, зізнаюся: для мене залишилося абсолютною загадкою, чому сукупність ароматів цих трьох олій має нагадувати запах грошей?

Але за креативність виробникам, як мовиться – респект. Адже сьогодні дуже важко спокусити споживача чимось незвичайним, таким, чого не було раніше. Споживач наш нині або без грошей, aбо примхливий – спробуй-но йому догодити…

Зате я б запропонувала створити, приміром, ще й аромати:

-- сейфу; smile
-- кредитних карток (на вибір – різних фінансових систем, кожному потужному банку – свій аромат); smile
-- автомобіля; wacko
-- далі -- за власним списком уявних цінностей щастя для кожного клієнта… biggrin

Що не кажіть, а тут роботи для парфумерів – непочатий край. Патрік Зюскінд відпочиває…

Інеса ФТОМОВА

Фото автора

Додатки: 5614220.jpg (321.2 Kb)
 
StanislavДата: Середа, 22-Груд-10, 07:50 | Повідомлення # 2
Група: Видалені





Американські підприємці мають плакати від заздрощів... :-) В Півн Америці щоб вивести подібний продукт впродаж витрачаються мільйони доларів і то дуже привередливий американець або канадець не купує,.. не звик,.. ліньки йому спробувати нове.... роздають безкоштовно на вулиці - все одно не купують. А тут ось така відкритість до нового! Мені здається це оптимістично.
 
finkaДата: Середа, 22-Груд-10, 09:14 | Повідомлення # 3
Група: Редактор
Повідомлень: 157
Нагороди: 11
Статус: Відпочиває
Як на мене, безкоштовність інколи спрацьовує у напрямку, який діаметрально протилежний поставленій меті: людина нечасто цінує те, що їй дісталося задарма. Виробник, роздавши чимало продукції і нагодувавши на презентаціях присутніх, чекає, що ось до нього зараз побіжать споживачі... Ага... Якраз... Ніхто нікуди не біжить... biggrin

І навпаки: варто комусь одному (особливо якійсь популярній особистості) продемонструвати якусь "цяцьку" або годинник, або поїхати на модний курорт -- все! Вже всі це хочуть мати і всі туди їдуть... Причому, чим дорожче "цяцьки" коштують, тим краще... Якби, скажімо, задарма на вулицях роздавали швейцарські годинники чи японські фотокамери -- кому б вони були треба? smile

 
StanislavДата: Четвер, 23-Груд-10, 07:41 | Повідомлення # 4
Група: Видалені





Згоден :-)

Доречі, позаяк Ви відомий регіональний журналіст, то така стаття мала б потягнути мінімум на пару тис. гривень за рекламу :-))

Повідомлення відредагував Stanislav - Четвер, 23-Груд-10, 08:02
 
finkaДата: Четвер, 23-Груд-10, 21:25 | Повідомлення # 5
Група: Редактор
Повідомлень: 157
Нагороди: 11
Статус: Відпочиває
Ну... От що значить -- західний погляд... Дуже прагматично... І несподівано для мене. Мабуть, подібні речі належно оцінюються десь там у Вас, "за океаном", а тут у нас все це пишеться -- так, мимохідь...
 
StanislavДата: П'ятниця, 24-Груд-10, 05:21 | Повідомлення # 6
Група: Видалені





Я розумію, тому ціную провінційну журналістику, як некорумповану, "не джинсову", як кажуть в Україні або no agenda як говорять в світі. Я не впевнений, що це в мені говорить якесь "заокеанське мислення". В Інтернеті, особливо українському багато пишеться прихованої реклами, існують розцінки. В друкованій журналістиці це явище як "джинса" спостерігається давним давно. В той самий час маленькі провінційні газети в Північній Америці також приємно читати, бо туди пишуть ось такі некорумповані провінційні журналістти.

Повідомлення відредагував Stanislav - П'ятниця, 24-Груд-10, 05:40
 
finkaДата: П'ятниця, 24-Груд-10, 09:38 | Повідомлення # 7
Група: Редактор
Повідомлень: 157
Нагороди: 11
Статус: Відпочиває
Помиляєтесь, якщо думаєте, що у нашій провінції журналістика некорумпована: хвороби суспільства однакові скрізь. Просто кожен обирає шлях для себе сам.

Запитання: як точніше перекласти наведений Вами вислів "no agenda" ? Словники подають різне значення. Просто цікаво. Колись англійську знала непогано, але все те за непотрібністю тутешнього буття перетворилося в мізках на такий собі пасивний запас (це мені поставив "даігноз" один перекладач), тобто дивлюсь на англійський текст -- слова знайомі, я його прочитаю, а от перекласти...

 
StanislavДата: Субота, 25-Груд-10, 01:17 | Повідомлення # 8
Група: Видалені





Два слова, які найчастіше вживають в світі, коли говорять про корумповану, залежну журналістику це agenda і bias.

Agenda це фактично дослівно "порядок денний". Це словосполучення вживають і в Україні стосовно "корпоративної", системної журналістики. Наприклад, один з відносно нових телеканалів FOX TV в США є досить скандальним тому, що ЩОБ ТАМ НЕ ГОВОРИЛИ, але Фокс завжди буде лаяти Демократичну Партію США. Будь яка новина буде використана тим чи іншим чином для критики демократів в Конгресі, їх президента і т.п. Можна сказати, що "порядок денний" телеканалу Fox TV жорстко критикувати американських демократів. Можливо найяскравішим прикладом упередженого ТБ, фактично пропаганди є телеканал ОРТ і держ телеканал Росія, напр. в українському питанні там все можна передбачити далеко наперед.... це і називається "порядком денним" телеканалу. Потрібно зауважити, що більшість поважних телеканалів в США цураються так яскраво бути односторонньо критичними, як FOX або ОРТ і по формі, і по змісту.

Bias - це також майже дослівно "упередженість", схильність, відстоювання СВОЄЇ ТОЧКИ ЗОРУ хай би там що. Це менш корумпована річ, навіть чесні талановиті журналісти мають свій bias. Наприклад два такі міжнародні монстри тележурналістики як CNN і BBC можна сказати відрізняються тим, що CNN щоб там не було в міжнародних питаннях буде американоцентричним і так чи інакше висвітлювати американську точку зору (дуже професійно і якісно при цьому, озвучуючи протилежну точку зору). Тоді як ВВС, хоча і фінансується Великою Британією, але з моєї точки зору дуже неупереджений телеканал, навіть в питаннях, коли стосується інтересів Великої Британії.

Доречі, американський CNN став "проамериканським" після продажи цього каналу Тедом Тернером, до того це був можна сказати цілковито неупереджений канал.

Я ю додав також, що деякі явища притаманні тоталітарному ТБ, як ТК Росія або ОРТ не мають міжнародних визначень або вони мені не відомі. Наприклад підставляти відеоряд взятий з іншого часу в відеоряд новин без титру "з архіву" як робили на ОРТ в новинних сюжетах зі Львову або підроблювати передовицю англійської газети, як були впіймани на гарячому новини на ТРК Росія... такого просто не існує на цивілізованому ТБ.

Повідомлення відредагував Stanislav - Субота, 25-Груд-10, 02:01
 
finkaДата: Субота, 25-Груд-10, 08:16 | Повідомлення # 9
Група: Редактор
Повідомлень: 157
Нагороди: 11
Статус: Відпочиває
Дякую, Станіславе за цікаву відповідь!

Потішив останній абзац: наведені Вами випадки підміни фактів є шокуючими для європейської журналістики, але на пострадянському просторі це вже давно стало звичним.

Я не знаю, хто навчає сучасних журналістів... Хто їхні вчителі? Зрештою, навіть не вчителі впливають, а редактори, які вимагають сенсацій за будь-яку ціну. Тому, й виходить, за зізнанням одного колеги писання, коли треба висмикнути дерево з грунту, посадити його корінням догори і сказати читачу й глядачу, що ось -- правда... І тільки тоді ця "правда" потрапить на сторінки або на екран... На жаль. І нікому немає діла до того, що герой публікацій може до кінця життя не відмитися від бруду, яким його незаслужено обляпали.

Втім, мабуть, це у нас перехідний період, як і було у Вас за океаном. Потім піна спаде, а думка професіоналів все одно цінуватиметься більше. Колись...

 
ВасильДата: Неділя, 26-Груд-10, 07:41 | Повідомлення # 10
Редактор
Група: Головний редактор
Повідомлень: 243
Нагороди: 7
Статус: Відпочиває
Канал Фокс важко назвати неповажним! А він відверто загангажований! керівник Бі-бі-Сі нещодавно також заявив про потребу відходу від безсторонньої журналістики. Тому нав"язувані нам з часів розвалу СРСР стандарти про безсторонність -- є хибними. Журналіст не може бути підставкою для мікрофона або ретранслятором новин. Інша річ, що й ставати "бійцем партії" -- теж зневаження журналістики.
 
StanislavДата: Понеділок, 27-Груд-10, 21:15 | Повідомлення # 11
Група: Видалені





При всьому тому, Василь, журналісти ВВС зовсім не безхребетні, ведучі Hard Talks або World Have Your Say дуже жорсткі, але вони просто геніальні в тому, як можна БОРОТИСЯ ЗА ВСІ ТОЧКИ ЗОРУ. Як я зауважував, bias, упередженість журналіста н.м.д. не є професійним недоліком і все залежить від політики видання. Але Фокс ТБ перегинає палку, вони мені чимось нагадують ОРТ у своїй натхненній нахабності.

Доречі, ось вам новини з третього світу з прикладом їх журналістики... "Першого каналу і Вести намагалися підкинути в це сміття принесені з собою видання"... просто неймовірна російська "школа журналістики" http://www.pravda.com.ua/news/2010/12/26/5717871/

Повідомлення відредагував Stanislav - Понеділок, 27-Груд-10, 21:26
 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Інеса ФТОМОВА » Чим пахнуть гроші? (аромат, гроші, Веспасіан, Патрік Зюскінд)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: