реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: finka  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Інеса ФТОМОВА » Сьогодні – день Даждьбога, добродійності і... зорепаду (14 грудня)
Сьогодні – день Даждьбога, добродійності і... зорепаду
finkaДата: Вівторок, 14-Груд-10, 19:41 | Повідомлення # 1
Група: Редактор
Повідомлень: 157
Нагороди: 11
Статус: Відпочиває
Сьогодні морозяного ранку (було -10 градусів) на Красній площі Чернігова ставили традиційну велику ялинку. Технічна бригада працювала із справжнім «вогником» і навіть із… ненормативною лексикою.

Ще б пак! При мінус 10 не всі гілки хотіли правильно й одразу вставлятися в крижаний металевий стовбур. Деякі нахабно падали вниз… Добре, хоч малеча в цей ранковий час сиділа по школах та дитсадках і нічого не чула…

Ялинка доречна, бо 14 грудня – це день Даждьбога, день Cонця й білого світла. В давні часи праслов’янського бога Даждьбога іменували ще й приборкувачем гніву та гусельником. Нащі пращури вірили, що своєю музикою Даждьбог може втихомирити ворогів і якщо вже відправлялися цього дня в далеку путь, то просили Даждьбога захистити від диких звірів та розбійників…

Також сьогодні в Чернігові мітингом були вшановані учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – 14 грудня спеціально встановлене днем для такого вшанування.

А ще, якщо не знали чи забули, то сьогодні в Україні – день добродійності. Офіційний. Ви встигли зробити що-небудь добре? Може, хтось чекає Вашого листа? Або телефонного дзвінка... Просто доброго Слова... Втім, добро робити ніколи не пізно. Завтра -- також. І післязавтра -- теж.

Інтернет повниться тисячами новинних стрічок, включаючи офіційні курси валют Національного банку в Україні на 14 грудня:

Долар США - 795,3100 грн за 100 дол. (без змін).

Євро - 1055,1378 грн за 100 євро (підвищився на 0,17%).

Російський рубль - 2,5738 грн за 10 руб. (опустився на 0,13%).

А я шкодую не про невпинні коливання фінансових стрілок, а про те, що не можу подивитися у справжній телескоп. Виявляється, сьогодні, в ніч з 14 на 15 грудня жителі Землі зможуть спостерігати справжній зорепад, бо наша планета пройде крізь дуже потужний метеоритний потік Гемінід…

Інеса ФТОМОВА
Фото автора

Додатки: 9961401.jpg (404.3 Kb)
 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Інеса ФТОМОВА » Сьогодні – день Даждьбога, добродійності і... зорепаду (14 грудня)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: