реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: finka  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Інеса ФТОМОВА » Батьківська любов (конфлікт поколінь)
Батьківська любов
finkaДата: Субота, 20-Лис-10, 09:32 | Повідомлення # 1
Група: Редактор
Повідомлень: 157
Нагороди: 11
Статус: Відпочиває
Різні люди щодня приходять до редакції зі своїми клопотами та проблемами. Цей дід років 75-ти приніс оголошення про продаж старого господарського приладдя. А принагідно почав скаржитись на свого 50-річного сина:

— Краще б я його, мерзотника, на дорогу був малим викинув! Краще б він здох був, як ото його з апендицитом у п'ятнадцять років ледве довезли до лікарні! Краще б очі мої його не бачили!

Що ж такого зробив син? Чим так допік батьку? Довелося поцікавитись, бо дід був дуже емоційним та категоричним у своїх оцінках.

Виявилося, що вся провина сина в тому, що він… не дає діду грошей, хоча сам (от нероба! – дідова оцінка) влаштувався кудись у гарну фірму охоронцем на 2500 гривень заробітної плати. «Куди йому така прорва грошей?! – обуренню діда не було меж. – Мало того, що являються з невісткою до нас з бабою тільки восени – набрати картоплі, буряків, моркви, курей, яєць та всього, що баба наростила за літо, а навесні його не докличешся: то у нього радикуліт, то чергування, то підміни. А оце так ще й придумав таке, що на голову не налазить! Внуку він, бачте, посилає по 500 гривень щомісяця! От мерзотник! Вигнав би його раз і назавжди, щоб очі не бачили, так баба ж плаче – син же. Тьфу! Та начхати мені на такого сина!»

Я обережно поцікавилася долею внука. Діда аж перекосило від люті:

— А!!! Це ще один нероба виріс! Вже має 23 роки. Офіцер він. Старший лейтенант. Закінчив військовий вуз. Служить десь далеко. Так я думаю, що у нього офіцерська зарплата більша за мою пенсію! Навіщо йому гроші? На витребеньки? На дівок? А про мене, старого, хіба хтось подумав? Хтось мені щось дав? Та ніхто!!! Я все сам! Ось оцими руками! А тут ще баба дурна від своєї жалюгідної пенсії відщипує то одному, то другому! Та по дві сотні! Сказав їй: ще раз дізнаюсь, начувайся! Останні коси повисмикую, щоб знала!»

Я так і не збагнула, навіщо діду гроші сина і внука, адже він начебто цілком забезпечений. Не інвалід. Але стільки люті в ньому, стільки образи – по самі вінця. Зрозуміла, що тільки заклопотана й обтяжена хатніми та господарськими клопотами баба в цій сім’ї годить усім і любить усіх, як уміє: злого чоловіка, ненав’язливого сина, далекого внука…

 
ШкуркоДата: Неділя, 21-Лис-10, 19:22 | Повідомлення # 2
Група: Редактор
Повідомлень: 186
Нагороди: 4
Статус: Відпочиває
Палкі прихильники гендерної рівності тут же б зауважили щодо дискримінації чоловіків-батьків. Жарт. А якщо серйозно, то вижив цей дід з ума, та й годі. Буденна історія, але який сюжет для сучасного Чехова чи Зощенка!
 
finkaДата: Неділя, 21-Лис-10, 20:16 | Повідомлення # 3
Група: Редактор
Повідомлень: 157
Нагороди: 11
Статус: Відпочиває
Та дід-то цілком здравомислячий. Ну, що мабуть, жадібний чи скупий -- то одне. Але я кілька днів розмірковувала над цим -- щоб отак ненавидіти своїх сина та онука, то треба мати серйозні причини. Але, напевне, тут справа просто в тому, що насправді дід потребує ЛЮБОВІ, але шукає її еквівалент у грошах. Цього старого чоловіка просто ніхто не любить, він давно нікому не потрібен і він про це знає. А от якби йому син давав якісь гроші, то дід би якось втішився, сприймаючи певну суму за еквівалент отієї любові, якої йому так бракує на старість... А от чому бракує? То вже дійсно -- сюжет для літераторів...
 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Інеса ФТОМОВА » Батьківська любов (конфлікт поколінь)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: