реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: finka  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Інеса ФТОМОВА » Досить розмовляти з наркотиками! (реклама, слоган, наркотики, алкоголь)
Досить розмовляти з наркотиками!
finkaДата: Неділя, 07-Лис-10, 15:51 | Повідомлення # 1
Група: Редактор
Повідомлень: 157
Нагороди: 11
Статус: Відпочиває
На Київській трасі за межами Чернігова зметнулися в небо гігантські рекламні щити. Протягом кількох тижнів на щитах кандидати в депутати від різних партій закликали голосувати за себе. Звісно, ті, хто зміг оплатити недешеву рекламу на такому сучасному носії...

Вибори прошуміли. На щиті поблизу Чернігова днями з'явився інший напис. Гостра на язик молодь цей слоган вже висміяла в популярних демотиваторах. Так що заголовок за ідеєю -- не мій. Але дійсно: навіщо розмовляти з наркотиками? Тим більше, що навпроти цього щита стоїть інший з повідомленням про те, що Чернігів так само й проти алкоголізму. Тільки от з алкогольними напоями розмовляти не пропонується. Хоча ж саме про пляшки з алкоголем існує низка примовок на тему "умовити пляшку", "приговорити пляшку" тощо.

Можливо б, варто відповідним службам обласного центру оглошувати спеціальні конкурси для створення більш вдалих мотиваторів для молоді. Та й конкурс провести не за спасибі, а за солідну премію, для якої пошукати спонсора. Тоді б, можливо, суспільство отримало набагато вагоміші стимули позбутися поганих звичок.

Інеса ФТОМОВА

Фото автора

Додатки: 2435286.jpg (450.5 Kb)
 
ШкуркоДата: Понеділок, 08-Лис-10, 14:50 | Повідомлення # 2
Група: Редактор
Повідомлень: 186
Нагороди: 4
Статус: Відпочиває
Тут навпаки змахує на рекламу наркотиків. Під маркою боротьби зі СНІДом роздають наркоманам безкоштовно шприці, а роботодавці мають не зважати на сексуальну орієнтацію...Це по-європейськи, нам кажуть.
 
finkaДата: Понеділок, 08-Лис-10, 16:59 | Повідомлення # 3
Група: Редактор
Повідомлень: 157
Нагороди: 11
Статус: Відпочиває
Ото ж бо й воно! Схоже, що у цій сфері задіяні надто потужні бізнесові течії. А щоб тримати суспільство у потрібних рамках, то на поверхню виноситься пропаганда такої собі толерантності і примарної свободи. Це коли куріння не викорінюється, а на пачках з цигарками робляться начебто застережні написи про рак або рекомендуються так звані легкі сигарети. Далі вибудовується низка: легкі спиртні напої, легкі наркотики, одностатеві шлюби -- це нав"язується як норма. Хоча така норма ніколи не була притаманна нашому суспільству.

А ця ситуація взагалі подібна до древнього вислову "Забути Герострата!", який набув сумнівної слави, спаливши храм Артеміди, щоб його пам"ятали нащадки. Винуватця після тортур умертвили і видали наказ про... його повне забуття. Якщо пам"ятаєте, то спеціальні найняті глашатаї упродовж десятків років їздили по всій Греції і оголошували наказ: «Не смійте пам"ятати ім"я безумного Герострата, який спалив через честолюбство храм богині Артеміди»...

І що? Який ефект? Та досі пам"ятаємо...

То як же суспільству дистанціюватися від наркотиків, сигарет, дивної сексуальної орієнтації?

Як на мене, такі плакати дійсно працюють на зворотню мету...

Дякую за слушну думку!

 
lsvkievДата: Вівторок, 09-Лис-10, 00:01 | Повідомлення # 4
Група: Читач
Повідомлень: 30
Нагороди: 3
Статус: Відпочиває
Ув. Шкурко, правильно ли я понял, что при приеме меня на работу я должен докладывать работодателю о своей сексуальной ориентации? И если "работодатель" (а его компетенция в этом вопросе для меня сомнительна) посчитает мою ориентацию неправильной, то мне и работать нельзя, и есть не обязательно?

Кстати, и про Герострата мы помним не благодаря глашатаям, а "...древнегреческий историк Феопомп (IV в. до н. э.), рассказавший о преступлении Герострата, сохранил для потомков и его имя." (Википедия)

Как-то в дискуссии заметно не прозвучало, что и наркомания, и алкоголизм - это прежде всего болезни. И корни болезни в значительной степени социальные.

Совершенно права finka: "...у цій сфері задіяні надто потужні бізнесові течії". И современному бизнесу, который руководит Украиной, выгодна нищета народа и сопутствующие ей социальные болезни.

Что ж, за кого голосовали....

 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Інеса ФТОМОВА » Досить розмовляти з наркотиками! (реклама, слоган, наркотики, алкоголь)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: