реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: finka  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Інеса ФТОМОВА » Некрасивих мам не буває… (некрасива жінка, мама)
Некрасивих мам не буває…
finkaДата: Субота, 30-Жов-10, 18:03 | Повідомлення # 1
Група: Редактор
Повідомлень: 157
Нагороди: 11
Статус: Відпочиває
Днями довелося кілька зупинок їхати в добряче наповненому людьми старому чернігівському тролейбусі.

Люди сиділи і стояли, заходили й виходили. Більшість була в темному (немаркому?) одязі. У кількох молодих людей вуха були заліплені навушниками плеєрів, а поглядом вони були зовсім не тут. Бабусі в хустках торочили про одвічне своє. Діди сопіли й трохи штовхалися, бо вільних сидячих місць не було. Хтось розповідав по мобільному про те, що вчора було на вечерю у «тих жадібних Андрієнків -- ну, ти ж їх, Люська, знаєш". Тролейбус їхав своїм маршрутом.

І зненацька серед цього острова штовханини, уривків фраз, ввічливих перепрошень і трохи роздратованих реплік, настирливих вигуків опецькуватого контролера щодо оплати за проїзд я вгледіла маленьке диво.

Неначе окремо від усього цього буденного світу біля вікна сиділа немолода вже жінка, явно років сорока. На її колінах обличчям до обличчя сидів малюк років 3-х, не більше. Жінка, за нашими загальноприйнятими канонами, була дуже некрасива: рідке волосся невизначеного рудувато-пісочного кольору давно не було під ножицями перукаря, неправильні риси обличчя, гачкуватий ніс недоречно нависав над верхньою губою, тонкогубий іронічний рот. До всього – жодного натяку на косметику. Але… Хлопчик ніжно обіймав її за шию, щось шепотів то в одне, то в друге вухо. Жінка тихенько сміялася і від цього неймовірно й дивовижно гарнішала. На кілька секунд. Синок також сміявся і радісно чмокав маму то в одну, то в другу щічку. Відхилиться, радісно розсміється і знову – чмок маму в щічку! А тоді в носик! А тоді знову – в щічку. Ці двоє вели між собою тільки одним їм відомий діалог. Це було справжнє чудо. Адже хлопчик навіть не здогадувався, наскільки некрасива у нього мама! Він бачив перед собою найвродливіше обличчя на всьому світі. І жінка про це знала. І була щаслива отим дитячим визнанням своєї вроди.

Можливо, хлопчик виросте і змінить потім свою думку. А, можливо, й навпаки -- інші жінки виглядатимуть для нього не такими гарними, як мама…

Виходячи на своїй зупинці, я зненацька збагнула, що некрасивих мам на світі, напевне, не буває. Просто не кожен здатен побачити їхню вроду…

Інеса ФТОМОВА

 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Інеса ФТОМОВА » Некрасивих мам не буває… (некрасива жінка, мама)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: