реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: finka  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Інеса ФТОМОВА » Імбир — не панацея, але… (імбір, ГРВІ, "Моя любимая дача", Аюрведа)
Імбир — не панацея, але…
finkaДата: Вівторок, 26-Жов-10, 11:04 | Повідомлення # 1
Група: Редактор
Повідомлень: 157
Нагороди: 11
Статус: Відпочиває
Спостерігаючи за горщиком, в якому в мене вдома з весни росте імбир, чекаю, що буде далі. Головне — він зійшов! Підріс! Став таким собі чубатим кущиком. А яке пахуче листя у нього!

Навіщо той імбир у міській квартирі? А ось послухайте. Вперше про цю рослину я почула пару років тому від чернігівського лікаря-терапевта Наталії Козлової, яка практикує вчення Аюрведи і сказала під час нашої зустрічі: «Зараз дуже багато людей, які страждають на хвороби носоглотки. А їх же так просто усунути, використовуючи аюрведичні надбання! Потрібно просто зменшити споживання холодної пори року кількість продуктів, які сприяють утворенню слизу! Пшениця, картопля, молоко, солодощі — все це накопичує у тілі слиз. Корисно споживати, приміром, імбир. Це так просто! Я раджу людям: візьміть книги, зайдіть зрештою в Інтернет — прочитайте про імбир, дізнайтесь про його дивовижні властивості! Ця рослина дуже потужно впливає на всі системи людського організму, особливо — на опорно-руховий апарат. І коли я своїм пацієнтам давала деякі поради з приводу харчування — щось прибрати з раціону, а додати ті чи інші спеції, які гармонізують організм, то на суглобах у людей зникали давні набряки, зникав біль. Без хімічних ліків розв’язувалися проблеми бронхітів! Це я спостерігала й на своїй родині».

Я до цієї зустрічі навіть не знала, що імбир є в наших магазинах. Сказала Наталії Дмитріївні про порошок імбиру, який бачила серед приправ. Вона серйозно подивилася на мене: «Порошок? Хіба ви знаєте, які руки його переробляли? Навіщо порошок? Купуйте цілу живу рослину!»

І я купила корінь імбіру. Просто в мережі супермаркетів. У рослини — божественний аромат: щось тонке від лимону, суниці, аґрусу, ще чогось свіжого й гарного. Але ж дивина: при такому ароматі смак у нього як у пекучого червоного перця! Ах! Ох! Аж сльозу пробиває! Аюрведичні джерела пишуть, що природа кореня імбиру "суха й гаряча". Можливо, тому він немовби "випалює" весь слиз в організмі? Я додавала протягом осені й зими імбир у салати, другі страви та чай. А ще виключила на осінньо-зимовий час картоплю, звела до мінімуму споживання борошняних виробів (хоча булочка до кави не виключалась), ну а молока я й так не п’ю вже багато років.

І що ж? Лікар мала рацію на сто відсотків: народ періодично валявся на лікарняних то з грипом, то з ГРВІ, кахикав і стікав носовим слизом. Мене ця напасть оминула, хоча хворих щодня довкола вистачало.

Потім на очі потрапила невеличка замітка читача з білоруського Гомеля у журналі «Моя прекрасная дача»: він вирощує імбир на своєму городі. Мені тут же закортіло й самій спробувати.

Посадила шматочки кореня і на дачі, і вдома. Імбир зійшов, став тягнутися вгору, але... на дачі спекотне літо цього року його просто вбило — засох. А вдома живе! Спостерігаю і міркую про те, що у мене чи й підніметься рука, щоб його різати і їсти…

Інеса ФТОМОВА

Фото автора

Додатки: 2176307.jpg (165.3 Kb)
 
lsvkievДата: П'ятниця, 29-Жов-10, 23:15 | Повідомлення # 2
Група: Читач
Повідомлень: 30
Нагороди: 3
Статус: Відпочиває
Вот спасибо! Надо будет попробовать и себе посадить....
 
SkyMollYДата: П'ятниця, 14-Чер-19, 09:16 | Повідомлення # 3
Група: Читач
Повідомлень: 58
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
У меня на даче растёт имбирь, правда он сорняков ужасно боится, так что придётся наконец купить запчасти для косилки https://benzo-zip.com.ua/katalog/zapchasti-dlya-trimmerov/ и дожать мужа,чтобы починил наконец)
 
светик66Дата: Середа, 25-Вер-19, 15:28 | Повідомлення # 4
Група: Читач
Повідомлень: 2
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
Имбирь очень полезный
 
RolkДата: Четвер, 10-Жов-19, 21:24 | Повідомлення # 5
Група: Читач
Повідомлень: 1
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
Хотим приготовить суши дома. Какой имбирь маринованный посоветуете https://rozetka.com.ua/produkty-dlya-sushi/c4628033/vid-97612=imbirj-marinovannyj/
Имбирь – одно из самых известных лекарственных растений, которое используется и в медицине для лечения различных заболеваний, и в кулинарии для придания блюдам особого, пикантного вкуса.
 
YevgenДата: Понеділок, 28-Жов-19, 23:01 | Повідомлення # 6
Група: Читач
Повідомлень: 5
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
Нажаль, маю алергію на імбир. Знаю, що він корисний, люблю його аромат, але вживати не можу.
 
Alik80Дата: Понеділок, 26-Жов-20, 17:27 | Повідомлення # 7
Група: Читач
Повідомлень: 154
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
Главное пить или есть его регулярно, тогда польза будет
 
pinarДата: Вівторок, 20-Квіт-21, 21:03 | Повідомлення # 8
Група: Читач
Повідомлень: 9
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
https://checktrust.ru/analyze/siver.com.ua
 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Інеса ФТОМОВА » Імбир — не панацея, але… (імбір, ГРВІ, "Моя любимая дача", Аюрведа)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: