реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: finka  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Інеса ФТОМОВА » Призабутий природний засіб від комарів, мух та мошок
Призабутий природний засіб від комарів, мух та мошок
finkaДата: Понеділок, 12-Лип-10, 17:23 | Повідомлення # 1
Група: Редактор
Повідомлень: 157
Нагороди: 11
Статус: Відпочиває

Минулого тижня довелося побути у відрядженні в селі Блистова на Менщині. Поки ми спілкувалися із головою сільради Юрієм Мишкіним на подвір'ї його будинку, то звернули увагу на цікаве явище: нам не дошкуляли ні комарі, ні мухи. Та й мошок, виявляється, було тут обмаль. Натомість над нашими головами невтомно із радісним щебетом носилися десятки ластівок.

Дружина Юрія Миколайовича Надія Миколаївна, подаючи каву, напівжартома завважила: помічаєте, що довкола — жодної мухи! Нас, журналістів, це також здивувало. Поцікавилися секретом і виявилося, що Юрій Миколайович свого часу вздовж стіни господарського приміщення прибив кілька крихітних поличок, які ластівки обліпили своїм "будівельним" метаріалом і перетворили на затишні гнізда. Тих гнізд вони облаштували чимало. І що ви думаєте? На початку літа звідти вилетіло аж 48 пташенят! Уявляєте, скільки комашні треба, щоб прохарчувати таку зграю?!

Поки ми бесідували, ластівки чинно відпочивали на електродротах та вряди-годи по черзі блискавично носилися над обійстям. Результат – нам не докучали ні мошки, ні мухи, ні комарі! Для ластівок ці комахи — харч.

Ось він, простий природний засіб! А не розрекламована хімія, яка небезпечна й для самої людини, а не тільки для комарів. Ну а ті, хто цікавиться народознавством, знають, що ластівка здавна вважалася символом щасливої української родини. Забуваємо ми в містах про це. І так боляче читати в Інтернеті, що то там, то там ластівки в'ють гнізда, але пташенята звідти випадають і гинуть. Очевидно, треба запозичити досвід у подружжя Мишкіних і трохи допомогти ластівкам. Це ж так просто!

Інеса ФТОМОВА

Додатки: 3173891.jpg (196.1 Kb)
 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Інеса ФТОМОВА » Призабутий природний засіб від комарів, мух та мошок
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: