реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: finka  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Інеса ФТОМОВА » Моя невмируща толстянка
Моя невмируща толстянка
finkaДата: Субота, 16-Січ-10, 10:59 | Повідомлення # 1
Група: Редактор
Повідомлень: 157
Нагороди: 11
Статус: Відпочиває
Взимку домашні квіти ніхто не пересаджує, але мені, мабуть, доведеться. Тому що велике дерево толстянки надумалося впасти на мій робочий стіл під вагою своїх гілок разом із горщиком. До речі, у нього є своя історія.
Я вже забула, звідки у мене з’явилася перша гілочка толстянки. Та я тоді й не знала, як вона називається.

Гілочка росла собі й росла. Витримала кілька переїздів з квартири на квартиру нашої молодої сім’ї. За три роки перетворилася на солідне гарне деревце. Стояла рослина у великому горщику на великому столі веранди нашого найманого тоді житла. Їй було добре. Але…

Одного лихого осіннього дня, коли ввечері було ще доволі тепло, вночі вихідного дня вдарив сильний мороз. А ми того дня на роботу не поспішали і встали доволі пізно. І, відчувши холод, я одразу згадала про мою толстянку, мерщій вибігла на веранду і… Те, що я побачила, не бачила більше ніколи в житті: моя толстянка…померла. Але… Рослина з останніх сил тягнулася до тепла – всі гілки дерева були не просто повернуті, а вигнуті під кутом 45 градусів у бік теплої кухні! Рослина знала, де тепло! Й вона до нього тягнулася всю ніч. Не дотягнулася…

На жаль, у мене тоді не було фотоапарата, щоб сфотографувати цю трагедію однієї рослини. Не передати, як було гірко на душі від власної непередбачуваності. Але я не викинула рослину! Я обережно пообрізала всі гілочки, на яких листя ще не промерзло наскрізь, поставила їх у водичку і… О, диво! Вони усі прийнялись і стало у мене багато горщиків з толстянкою.

З того часу минуло не багато не мало – 20 років. У мене давно є квартира. І, звісно, толстянка росте у доволі комфортних умовах. Хоча зазначу, що рослина абсолютно невибаглива і до поливу, і до світла (щоправда, не любить літньої спеки). Не так давно з подивом виявила, що заввишки толстянка буває до 50 сантиметрів (моя була вищою!), а живе від 20 до 50 років. Не злічу, скільки разів я відсаджувала й пересаджувала мою толстянку: і знайомим дарувала, і у під’їзді будинку на підвіконня ставила (там її благополучно щоразу крали «добрі» люди»).

Росте толстянка й на моєму робочому столі. Росла. А до Нового року я не встигла обзавестися ялинковими гілками, то начіпляла на толстянкове дерево іграшки, цукерки і «дощик»: свято ж.

Що ви думаєте?! Коли я навідалася на роботу 3-го січня, то з подивом побачила, що моя величезна толстянка нагло впала разом з горщиком, порозкидавши по всьому столу і землю, і іграшки, і «дощик». Напевне їй дуже не сподобалося бути в ролі новорічного дерева… От і думай що хочеш.

Ну що ж, процедура обрізання толстянкових гілок для мене вже звична – ось і стоять аж у кількох банках обрізані гілки з великого дерева і я навіть ще можу порахувати, скільки горщиків під усе це треба придбати…

Цікава історія сталася і з моїм кущем алое. Але про алое – іншим разом.

 
StanislavДата: Четвер, 21-Січ-10, 05:39 | Повідомлення # 2
Група: Видалені





Заголовок який! :-) Клас.
 
ВиленДата: Субота, 06-Квіт-19, 19:42 | Повідомлення # 3
Група: Читач
Повідомлень: 7
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
https://siver.com.ua/forum/54-0-4

Додано (06-Квіт-19, 20:43)
---------------------------------------------
здесь

 
YevgenДата: Понеділок, 28-Жов-19, 23:06 | Повідомлення # 4
Група: Читач
Повідомлень: 5
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
[quote=Вилен;9012]https://siver.com.ua/forum/54-0-4[/quote]

Ви це про що?
 
Marii12Дата: Вівторок, 29-Жов-19, 20:47 | Повідомлення # 5
Група: Читач
Повідомлень: 2
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
У меня кошки алое разнесли вдребезги (
 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Інеса ФТОМОВА » Моя невмируща толстянка
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: