реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Василь  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Василь ЧЕПУРНИЙ » "Схаменіться!" - мій виступ на Майдані
"Схаменіться!" - мій виступ на Майдані
ВасильДата: Субота, 28-Груд-13, 18:32 | Повідомлення # 1
Редактор
Група: Головний редактор
Повідомлень: 243
Нагороди: 7
Статус: Відпочиває
На чернігівському євромайдані я роздумував про різдвяний піст. 

Древні іудеї, коли Понтій Пілат не хотів розпинати Христа, кричали: "Розпни Його! Кров Його - на нас і на дітях наших!". Що сталося далі  з єврейським народом - знають усі... 

На київському Майдані пролилася кров - і кров журналістки Тетяни Чорновіл, і побитого беркутівцями 42-річного чоловіка, що помер від побоїв, і кров студентів та молоді, яка ховалася в Михайлівському Золотоверхому монастирі, як від орди. Це вже не Майдан 2004 року, коли Ющенко хвалився: "І шибка не тріснула!". Цього разу тріснули голови.

На кого ж впаде кров Майдану? Чи ж тільки на виконавців і Януковича - головного замовника? Ні. Впаде і на тих регіоналів та комуністів, що підтримують погром. Скажімо, на депутатів обласних та районних рад, які відмовилися засудити жорстокий розгін мирного Майдану, і на тих регіоналів, які підтримали уряд Азірова своїм голосуванням (привіт чернігівцю Атрошенку!), і на тих крадіїв, що ворушать мільйонами і ними підтримують криваві розборки влади.

На новорічні та різдвяні свята в аеропорту Бориспіль замволено кілька сот спеціальних (чартерних) рейсів -- вони летять відпочити від Майдану і визиску українців у Таїланд, в Індію, в Австрію... Думають, що коли припече - там і врятуються. Наївні: сьогодні світ - це глобальне село. А в селі не сховаєшся!

На храмове свято мого села, а це 4 листопада - Кзанської ікони Матері Божої, мої земляки, 40- річні дядьки, казали:" Ну, що - залишається терор!" . Ще не було Майдану, а вони вже говорили про терор.

Тому я, голова мирної громадської організації - товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка попереджую владу: "Схаменіться! Будьте люди, бо лихо вам буде! Настане суд, заговорять і Дніпро, і гори, І потече сторіками...". Далі я не став продовжувати. Бо вони Шевченка все одно не читають. Та вони взагалі нічого не читають, крім хіба есемесок та банківських рахунків. 

Тож і буде по Шевченку. 

 
1357924680QAZ123Дата: Понеділок, 30-Жов-17, 18:52 | Повідомлення # 2
Група: Читач
Повідомлень: 5
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
ого
 
KrushakaДата: Середа, 26-Вер-18, 01:21 | Повідомлення # 3
Група: Читач
Повідомлень: 12
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
Верно сказали! но если б можно было достучаться до большинства..
 
SergenДата: Понеділок, 31-Груд-18, 12:11 | Повідомлення # 4
Група: Читач
Повідомлень: 36
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
всякое бывает)
 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Василь ЧЕПУРНИЙ » "Схаменіться!" - мій виступ на Майдані
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: