реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Василь  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Василь ЧЕПУРНИЙ » Манежна площа періоду розпаду імперії
Манежна площа періоду розпаду імперії
ВасильДата: Неділя, 12-Груд-10, 14:45 | Повідомлення # 1
Редактор
Група: Головний редактор
Повідомлень: 243
Нагороди: 7
Статус: Відпочиває
«Римская империя времени упадка
сохраняла видимость твердого порядка:
Цезарь был на месте, соратники рядом,
жизнь была прекрасна, судя по докладам».
Булат Окуджава.


Рим загинув від варварів, свободу яких знищив. Франція сьогодні страждає за гріхи Французької імперії –алжирці та африканці прийшли в метрополію з помстою за своїх дідів і прадідів. Точно те ж саме відбувається в Росії –вчора Кондопога, сьогодні -- Москва.

Ось позиція кореспондента газети «Известия» Алєксєя Аронова: "Вчерашняя Манежная площадь - это, конечно, совершенная африканщина. Менты, брезгливо отдающие "черномазых" на растерзание толпе, сказочная, по своей тупости, реакция Нургалиева ("леворадикальная молодежь", хахаха), осоловелое молчание Собянина и тандема - подумаешь, таджиков каких-то убивают? Разложившийся режим напоследок заразил трупным ядом всю страну».

Інша позиція в ще одного російського журналіста, який попросив не називати його прізвища:" В последние недели произошла (не только в Москве) серия убийств, кавказцы зверски убивали русских, евреев и т.п. Милиция отпускала участников драк с летальным исходом. Ряд средств массовой информации (радио) систематизировал события. Была перестрелка с участием 40 человек. Сегодня возмущенные молодые русские, украинские и другие ребята устроили митинг. Милиция их разогнала. Введение ЭГЕ привело к тому, что кавказцы массово скупили дипломы и в российских вузах терроризируют славян. На Курбан-байрам на улицах Москвы они резали жертвенных баранов, что вызвало возмущение русских. А кавказцы укорота не знают и травматическое оружие гуляет широко. Выходцы с Кавказа знают, что в случае народных волнений в центре России власть призовёт их для наведения порядка».

Бачте, відомий російський журналіст аналітично передбачає масові заворушення не тільки в Москві, але й центральних, іконно русскіх областях Росії. Власне, про це говорить і представник російської церкви: "Если представители диаспор по-прежнему будут себя вести вызывающе и нагло, могут произойти массовые и кровопролитные столкновения на национальной почве, и, поскольку это столица, эти столкновения перевернут всю Россию". Це говорить керівник синодального відділу РПЦ протоієрей Всеволод Чаплін. Подробности

…Росія жне те, що посіяла. Всього лише. І тут – нічого нового під місяцем. Період розпаду імперії триває.

 
BірнийДата: Неділя, 12-Груд-10, 17:02 | Повідомлення # 2
Група: Читач
Повідомлень: 7
Нагороди: 1
Статус: Відпочиває
До цього треба додати, що російська влада сама розпалює печерний націоналізм серед футбольних фанатів.

На минулому чемпіонаті Європи, на матчі Росія-Швеція, на російському секторі був величезний банер з портретом Петра І, і таким чином футбольний матч було порівнено із Шведською війною, тобто загибель тисяч, якщо не мільйонів людей, з звичайним спортивним шоу. І телевізійні коментатори на всю країну вихваляли цей вчинок російських уболівальників.

Минулого ж сезону, на матчі Ліги Чемпіонів Динамо(Київ)-Рубін(Казань) трапилося ще страшніше. Казанські фанати тримали великий банер "Батый к вам с мечём, а мы к вам с мячём". Тобто для цих росіян не існувало аж ніякої різниці поміж жахливим Батиєвим погромом 1240-го року, коли загинула велика держава і велике місто, були вбиті майже всі мешканці Києва, і серед них жінки і діти, і футбольною грою. І знову це бачила зі своїх екранів уся Росія, і жодних коментарів з цього приводу ми не почули.

А тепер російська влада пожинає те, що насіяла. Постійна офіціозна брехня про "велику Росію", що "підіймається з колін" виродилася у побиття кавказців у Москві. Далі буде ще поганіше...


Вірний зі Стародубщини
 
StanislavДата: Вівторок, 14-Груд-10, 04:16 | Повідомлення # 3
Група: Видалені





Але найпападоксальніше, що все це, всі ці реальні факти, картинки сплеску нацизму в ядерній державі забудуться через два три місяці. Природа пост-радянського мозку якаст особлива. Російський морячок ламає український прапор в Севастополі через коліно, показують всі телеканали, ніхто не вибачається... через пару років український уряд пишається новим договором по ЧФ і мільйони українців цьому аплодують... Таких прикладів багато,.. Тузла... Забувається все, якщо є гарний напор, якщо найпопулярніші телеканали і веб сайти в країні російські промити можна все.
 
ВасильДата: Неділя, 26-Груд-10, 07:47 | Повідомлення # 4
Редактор
Група: Головний редактор
Повідомлень: 243
Нагороди: 7
Статус: Відпочиває
Думаю, що не так трагічно, бо нічого не забувається. Українці просто довго запрягають, зате, коли вже запряжуть, то або Колїівщина, або отаманщина, або -- Майдан. Якщо цього не розуміє хтось із влади -- йому ж гірше.
 
БорисДата: Неділя, 26-Груд-10, 12:08 | Повідомлення # 5
Група: Редактор
Повідомлень: 48
Нагороди: 2
Статус: Відпочиває
Та й у самій Росії йде процес дозрівання ситуації у певних регіонах до рівня того ж таки Алжиру часів Ш. П. де Голля. Особливо, якщо побачити на найбільш активні у сенсі ще не втраченої національної самоідентифікації, як то Татарстан , наприклад. Скоріш за все закінчується дозрівання національної самосвідомості місцевих еліт, представники яких народилися вже після розвалу союзу. Зараз вони в університетах.Можливо, що й глибоко студіюють історію своїх етносів, поневолених у свій час Московією. Та і приклади Ічкерії багато чому навчили. А в останнє десятиліття додалися чинники економічного плану(розробка енергетичної сировини, дорогоцінних металів) у питанні несправедливого розподілу прибутку, у якому Росія аж ніяк не демонструє передових і чесних принципів.Чуємо й про незадоволення народів Сибіру, Якутії тощо.Одним словом, скоріш за все наступне десятиліття продемонструє геть неспокійне життя цієї останньої імперії, наслідком якого стане утворення низки самостійних держав, адже дискусії про таке серед істориків, політологів вже чуємо впродовж останніх років.
 
ВасильДата: Четвер, 30-Груд-10, 07:48 | Повідомлення # 6
Редактор
Група: Головний редактор
Повідомлень: 243
Нагороди: 7
Статус: Відпочиває
Росіяни болісно реагують на цю тему -- суджу з досвіду власного спілкування з ними. Але (як, скажімо, наш земляк -- громадянин РФ Віктор Мироненко) визнають "незавершеність геополітичної конструкції РФ" -- це щоб не казати про загрозу розпаду. А розпад реальний -- ось і під час перепису багато росіян писалися сибіряками, наприклад -- аби тільки не росіянами. А на Кубані -- казаками чи навіть українцями. З оcтаннім найважче, якщо путінська влада навіть єдину українську бібліотеку закрила у Москві.
 
StanislavДата: П'ятниця, 31-Груд-10, 07:32 | Повідомлення # 7
Група: Видалені





Василь, за моїм спостереженням росіяни ще ті націоналісти, а зараз накручені своїм агресивним ТБ ще й войовничі націоналісти. Тому я не розумію про яку таку російську соромязливість самовизначення Ви пишете. У кого проблеми так це у тих, хто себе визнає українцем в Росії, а ще боронибоже українець в сучасній Росії займається в Росії якоюсь культурно-просвітницькоою діяльністю. Випадок з закриттям ЄДИНОЇ української бібліотеки в Росії дуже показовий.

Повідомлення відредагував Stanislav - П'ятниця, 31-Груд-10, 07:33
 
ВасильДата: Неділя, 23-Січ-11, 08:13 | Повідомлення # 8
Редактор
Група: Головний редактор
Повідомлень: 243
Нагороди: 7
Статус: Відпочиває
Щось я не бачу, де я писав про сором'язливысть самовизначення росіян, та -- менше з тим. Я маю на увазі, що насправді поняття "русский" -- пливке. І не тільки тому, що "пошкрябай росіянина -- і побачиш татарина", але й через те, що саме слово "русский" невизначене. Історично це означає нас, українців, а московити захапали собі це слово, лишаючися насправді ерзянами, пермяками, мокшою, удмуртами і т.п. І для науковців нема такого поняття, як "русский" у етнічному йго прочитанні. Можливо, для канадців та американців, чия етнічність має другорядне значення, це й не так важливо, але не для народів Російської Федерації.
Зрештою, спілкуюсь з російським журналістом, якого, думав, бачу як типового представника "русских" -- виявляється, у нього одна бабуся -- татарка, друга -- полька. Дійсно: типовий "русский".
 
StanislavДата: Понеділок, 24-Січ-11, 08:20 | Повідомлення # 9
Група: Видалені





Для канадців етнічність дійсно другорядна позаяк живуть вони в сучасному суспільстві, яке категорично не сортує людей за етнічною приналежністю і не принижує. Це певним чином відрізняється від російської дійсності, наскільки я розумію. В Канаді навіть престижно сказати, що хтось з твоїх предків був індіанцем. Зрештою... за моїм спостереженням і для тонкого прошарку російської інтеллігенції престижно говорити про свої татарські корені, наприклад. Можливо навіть про українські. Але це нічого не змінює по великому рахунку. Все закінчується в той момент, коли хтось з них гордих за своє походження заговорить українською чи татарською мовою, та ще й на соціальну тематику. Знову ж, те, що відбуваєтсья зараз з українськими організаціями в Росії показово. Броються не з українцями, які пють горілку і співають Цвіте Терен, а з тими, хто читає книги в українській бібліотеці, пишуть в газети і мріють про школу українською в Росії.
 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Василь ЧЕПУРНИЙ » Манежна площа періоду розпаду імперії
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: